Carnavalul Dovlecilor la Grădiniţa nr.3

• publicat la: 28 octombrie 2010
Carnavalul Dovlecilor la Grădiniţa nr.3

Inainte ca Doamna Toamnă  să-şi facă ieşirea de pe scena acestui an şi cu  prilejul Zilei Mondiale a Alimentaţiei, cei  146 de copii din cele 6 grupe ale Grădiniţei cu program prelungit nr.3 Carei, au participat la activităţi variate organizate de cadrele didactice.

Astfel,in cadrul proiectelor tematice ,copiii au invăţat care sunt  alimentele sănătoase,au preparat salate din fructe şi crudităţi , au aranjat un coş al toamnei cu alimente sănătoase, au  construit o piramidă a alimentelor sănătoase, indrumaţi de consilierul şcolar HENDEA DORINA. Tot acum au invăţat multe cântece şi poezii despre legume şi fructe , au prezentat scenete  cu  această  temă.   Toţi copiii iubesc să fie actori! Nu ii auzim adeseori pe băieţi “Eu vreau să fiu eroul X” sau pe fete “Eu sunt prinţesa Y”? In jocurile lor ei dau viaţă personajelor din poveşti sau din desene animate, se transpun cu uşurinţă in  vieţile eroilor favoriţi din filme sau basme…Cursurile de actorie pentru copii ii familiarizează pe cei mici cu lumea scenei, ii ajută să se exprime, să-şi dezvolte calităţile, personalitatea, ii dezinhibă şi-i face să aibă incredere deplină in ei inşişi; este un minunat stimulent pentru limbajul, memoria, inteligenţa, creativitatea copiilor.

Punctul culminant al acestei activităţi l-a constituit organizarea in data de 27.10.2010 a Carnavalului Dovlecilor. Evenimentul, devenit deja o  tradiţie,adună bostani,legume, fructe  de toate felurile și soiurile,intr-o expoziţie inedită.

Carnavalul Dovlecilor  a fost organizat in cadrul comisiei metodice de PUSCAS HAJNAL şi ROBOTIN MONICA ajutate de intreg colectivul de cadre didactice al unităţii.

Au participat părinţi şi o clasă de elevi de la Liceul Teoretic Carei conduşi de prof. MENTIU GABRIELA, cu care avem un  parteneriat educaţional ,,TERRA-MELODIA” in cadrul programului naţional de Educaţie Ecologică.

Elevii au trecut prin sălile de grupă ,au urmărit programul artistic prezentat de fiecare grupă , au admirat costumaţiile şi au oferit mere fiecărui copil.

La finalul activităţii toţi copiii, liceenii şi cadrele didactice au fost recompensaţi, pentru efortul depus, cu diplome .

Nela Buzura Berar

Lasati un comentariu