Declaraţiile fiscale aferente lunii octombrie vor fi depuse numai electronic

• publicat la: 30 octombrie 2010
Declaraţiile fiscale aferente lunii octombrie vor fi depuse numai electronic

Declaraţiile fiscale aferente lunii octombrie vor fi depuse numai electronic de către contribuabilii mari şi mijlocii, a anunţat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit Agerpres.

Astfel, la data de 25 noiembrie 2010 se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic Naţional, declaraţiile 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”, 102 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale”, 120 „Decont privind accizele”, 130 „Decont privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă”, 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”, 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”, 390 VIES „Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intra-comunitare”, 710 „Declaraţie rectificativă”.

Declaraţiile menţionate se depun prin accesarea site-ului e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.

Pentru garantarea securităţii operaţiunilor electronice, titularii certificatelor calificate se vor înregistra conform instrucţiunilor de utilizare a serviciului depunere declaraţii online publicate pe site-ul ANAF. Aceeaşi procedură se aplică şi în situaţia în care titularul certificatului calificat este desemnat sau împuternicit de către mai mulţi contribuabili pentru semnarea declaraţiilor fiscale. 

sursa rlonline

Lasati un comentariu