PSD şi PNL depun o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului pe tema Legii Educaţiei

• publicat la: 28 octombrie 2010
PSD şi PNL depun o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului pe tema Legii Educaţiei

PSD şi PNL depun o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa. Iniţial, senatorul Eugen Nicolăeascu a anunţat că PNL va depune o asemenea moţiune, după asumarea Legii Educaţiei.

„După o consultare a parlamentarilor noştri am decis să depunem moţiune de cenzură pe tema învăţământului având în vedere că, mai ales în Ardeal, această lege afectează învăţâmântul şi creează o serie de nemulţumiri”, a declarat Mircea Duşa.

Referitor la o viitoare moţiune de cenzură, Emil Boc a declarat că Opoziţia are dreptul constituţional să depună una nouă, aşa cum şi Executivul are dreptul de a-şi asuma Legea Educaţiei. „Este dreptul constituţional al opoziţiei de a depune moţiune de cenzură, cum şi Guvernul are dreptul să îşi angajeze răspunderea”, a spus Boc.

Moţiunea de cenzură care urmează să fie depusă de liberali şi social-democraţi va conţine o serie de motive pentru care Guvernul Boc trebuie demis. Eugen Nicolăescu a enumerat câteva dintre ele: încălcările Constituţiei şi ale legislaţiei în vigoare, nerespectarea dreptului de proprietate, nerespectarea autonomiei universitare, a cadrelor didactice şi a studenţilor.

Miercuri, Guvernul condus de Emil Boc a rămas în funcţie, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, cu 219 voturi „pentru” şi o abţinere.

antena 3

comentarii

de Roly la 29 octombrie 2010 - 10:17

PSD si PNL crede ca ei sunt nascuti pt. a conduce tara asta. In momemnt nu exista un partid (nici PDL, UDMR etc etc etc) si om care stie si face pasuri bune pt a n-e scoate din criza.

de cititor la 29 octombrie 2010 - 10:52

ma Rolyka, du-te si invata romaneste daca vrei sa nu te faci de rusine !asa patesc cei ce ar vrea sa scrie si sa se exprime corect dar nu sunt lasati de uniunea maghiara sa invete limba statului roman care ii adaposteste .
” a n-e scoate ” se scrie corect ‘ a ne scoate” iar exprimarea din prima parte ar trebui corectata in totalitate, adica cred ca ai vrut sa spui PSD si PNL cred ca ei ……. In acest moment nu exista niciun partid si niciun om care sa stie …. . E greu nu ? dar nu imposibil, mai incearca.

de gabi la 29 octombrie 2010 - 12:12

si inca „pasuri” nici nu ai remarcat, cititor:)))

de gabi la 29 octombrie 2010 - 13:21

„pasuri” si „altă greseli” =)))). roly, pe bune, lasa-te!!

de Grizzly la 29 octombrie 2010 - 13:58

Cel mai corupt GUVERN, cele mai incompetente partide care au existat in istoria acestui popor : PDL si UDMR

Lasati un comentariu