„Toamna la cuptor „

• publicat la: 9 octombrie 2010
„Toamna la cuptor „

Ingrediente

pulpe de pui 8 buc, morcov 3 buc, mere 3 buc, gutui 1 buc ,ţelină 1 buc, cartofi 3-4 buc, piersici 1 buc, conopidă ,gogoşar 1 buc, ulei de măsline , piper ,sare ,condiment pentru carne, miere, 1 lg vin alb ,250ml lămâie ,pătrunjel verde

Mod de preparare

Merele şi gutuile tăiate felii mari se călesc puţin in câteva linguri  de ulei de măsline,se scot pe o farfurie şi in uleiul rămas punem la prăjit pulpele nu inainte de a le da cu sare, piper şi condiment pentru carne. Intr-o tavă pe care am imbrăcat-o in staniol(nu e neapărat nevoie)punem cartofii tăiaţi felii mari,morcovul şi el tăiat mare,merele şi gutuile călite,pulpele,câteva bucheţele de conopidă,felii de gogoşar,felii de ţelină şi piersică.

In uleiul rămas de la prăjit pulpele adăugăm vinul ,mierea, sare, piper şi 200 ml apă.Dăm in câteva clocote şi turnăm peste aranjamentul din tavă.Acoperim cu o folie de staniol şi dăm tava la cuptor pentru 45 de min la foc mediu. Ultimele 10 min lăsăm tava descoperită ca să se gratineze puţin. După ce a fost scoasă din cuptor garnisim tava cu felii de lămâie şi frunze de pătrunjel .

Poftă bună!!

Bucataria romaneasca.ro

comentarii

de Buletin de Carei la 9 octombrie 2010 - 16:16

Oricât ne-ar place, nu putem monopoliza Toamna la cuptor pentru Satu-Mare ! E a celor de la bucătăria-românească.ro . Să avem Poftă Bună !

Raspunsuri

Lasati un comentariu