7 soluţii pentru a pierde 5 kilograme până la Crăciun

• publicat la: 12 noiembrie 2010
7 soluţii pentru a pierde 5 kilograme până la Crăciun

Dacă ţi-ai propus să arăţi demenţial cu ocazia sărbătorilor de iarnă, declară de acum război kilogramelor care te supără! Pune în aplicare aceste şapte sfaturi ca să te simţi bine în pielea ta!

Iar  vine Crăciunul şi tot nu ai scăpat de kilogramele în plus care te sâcâiau şi anul trecut pe vremea asta. Poate ai nevoie de un nou plan, de noi sugestii ca să te ambiţioneze şi să scapi o dată pentru totdeauna de ele.

Armele tale secrete sunt:

-voinţa

-atenţia sporită la ceea ce mănânci

-sportul

1. Redu numărul caloriilor

Restricţionează caloriile în fiecare zi. Încearcă să consumi în fiecare zi mai puţin cu 200 de calorii apelând la multe legume, fructe (însă fără să exagerezi cu ele) în defavoarea dulciurilor şi a grăsimilor nesănătoase.

2. Fibrele menţin senzaţia de saţietate

Alege alimentele bogate în fibre care ţin de foame mai mult timp. Astfel vei simţi sezanţia de saţietate o perioadă mai lungă din zi. Cele mai bune surse de fibre sunt cerealele integrale de orice fel, nucile, caisele, smochinele, prunele, fasolea uscată, mazărea, lintea, năutul.

3. Trei mese principale şi două gustări pe zi

Respectă orele celor 3 mese principale care sunt obligatorii, plus două gustări. Porţiile trebuie să fie mici, astfel vei împiedica apariţia senzaţiei de foame care este greu de stăpânit dacă alegi să mănânci doar la prânz.

4. Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei

Cercetările arată că persoanele care iau micul dejun zilnic tind să aibă obiceiuri alimentare mai sănătoase, să-şi îmbunătăţească performanţele cognitive şi să realizeze un mai bun control al greutăţii corporale, cu risc mai mic de apariţie a obezităţii. Caloriile ingerate dimineaţa vor fi “arse” în timpul dimineţii, aşadar, un mic dejun bogat în alimente cu o densitate calorică mare (grăsimi, carne, ouă) nu face decât să ofere energie cu o stare de confort.

5. Nu te înfometa!

Poate ai recurs la acest tip de regim în trecut şi te-ai lămurit pe propria piele că este de-a dreptul inutil. Nu rezolvi problema decât pe moment, pentru că odată ce vei ajunge la greutatea dorită şi începi să mănânci normal, te vei trezi din nou cu kilogramele de care te credeai scăpată. În plus, acest tip de regim urmat pe o perioadă mai lungă poate să declanşeze numeroase probleme de sănătate.

6. Nu evita grăsimile!

Grăsimile sănătoase sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Ştiu, peste tot se vorbeşte să reduci grăsimile în timpul dietei, însă doar pe cele rele/saturate pe care le găseşti în aproape orice produs pe care îl cumperi din comerţ şi în cele de patiserie. La acestea trebuie să renunţi pe cât posibil, însă nu şi la grăsimile sănătoase din nuci, avocado, ulei de măsline sau alt tip de ulei presat la rece, seminţe de floarea soarelui crude, migdale, nuci braziliene, peştele gras.

7. Nu uita să faci mişcare măcar o dată la două zile!

Chiar dacă începi cu plimbările de 30-45 de minute în fiecare zi, tot este bine. Însă pe măsură ce creşte rezistenţa fizică poţi să recurgi şi la alte activităţi, în funcţie de preferinţă. Important este să nu te dai bătută după prima săptămână, ci să menţii obiceiul!

sursa  top sanatate.ro

Lasati un comentariu