Adevărul din spatele cifrelor. Veniturile bugetarilor vor creşte în 2011 cu doar 1,4%

• publicat la: 29 noiembrie 2010
Adevărul din spatele cifrelor. Veniturile bugetarilor vor creşte în 2011 cu doar 1,4%

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a admis, joi seara, la emisiunea Ora de Foc, că salariile bugetarilor vor creşte, în 2011, cu doar 1,4%, faţă de salariile actuale, informează Gandul . Executivul a decis să majoreze salariile cu 15%, de la 1 ianuarie 2011, faţă de luna octombrie 2010. Însă, luând în calcul pierderea celui de-al treisprezecelea salariu, a primei de vacanţă şi inflaţia, din 15 procente rămân, în termeni reali, doar 1,4.

„În termeni strict matematici, majorarea va fi de 15%. Dacă discutăm de influenţa acestei majorări asupra veniturilor din 2011, atunci da, admit că este de 1,4%”, a mărturisit Botiş, constrâns de moderatorul emisiunii, Adrian Ursu, care se pregătea să îl confrunte pe ministru cu declaraţia subordonatului său, Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Botiş şi-a retractat o afirmaţie anterioară, prin care admitea – răspunzând online, unei întrebări adresate de un cetăţean – că, diminuând salariile cu 25% pentru a face faţă crizei, statul s-a împrumutat de la bugetari, urmând ca acest împrumut să fie restituit în viitor. Ministrul Muncii a precizat că „orice salariat al statului trebuie să înţeleagă că pot să majorez salariile atât cât economia îmi permite”. Vestea bună ar fi că, în 2011, nu „sunt prognozate” disponibilizări în afara „plecărilor naturale din sistem”. Pe de altă parte, deşi premierul Boc a anunţat că Guvernul şi-a atins ţinta stabilită cu FMI, de 1.290.000 de salariaţi bugetari, Botiş a declarat că „pe baza ultimelor informaţii pe care le am, mai sunt 1.316.000 bugetari”. Confruntat cu declaraţia premierului, Botiş a spus: „domnul prim-ministru are informaţiile cele mai bune”.

sursa Ziarul Financiar

comentarii

de Gabi D la 5 decembrie 2010 - 19:08

Era de asteptat,sa fie inca o mare MINCIUNA,aceasta,,marire”!

de Ioan Asan la 9 decembrie 2010 - 22:16

Nu e minciuna, nici macar mare, pentru ca va fi sub inflatie. Deci, va fi o crestere negativa. Si nu e calculat faptul ca ar trebui ca de la 1 ianuarie sa se revina la salariile de dinainte de taierea cu 25%.

Lasati un comentariu