Cine sunt parlamentarii campioni la afaceri cu statul

• publicat la: 15 noiembrie 2010
Cine sunt parlamentarii campioni la afaceri cu statul

Când vine vorba de contracte cu statul, apartenenţa politică nu mai contează. Declaraţiile de interese ale multor parlamentari din toate partidele, şi de la putere, şi din opoziţie, arată că aceştia fac afaceri bănoase cu statul.

La Senat, campion este liderul conservator Dan Voiculescu, potrivit unui raport prezentat de romaniacurată.ro. Prin diferite firme şi fundaţii controlate de el sau de familia sa, senatorul are contracte cu statul care totalizează milioane de euro. Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a primit de la Fondul European Social al Ministerului Muncii un contract finanţat din fonduri europene în valoare de peste patru milioane de lei (din care 3.972.916 sunt finanţare nerambursabilă). Grivco SA, companie controlată de fiicele lui Voiculescu, are contracte primite prin negociere directă cu Termoelectrica (3,3 milioane de lei), Electrica Muntenia Nord SA (6 milioane de lei) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru îmbună-tăţiri Funciare Băneasa (250.000 lei pe an). Şi lista continuă: mai multe firme controlate de familia Voiculescu au astfel de contracte.

Senatorul Mircea Andrei are contracte de consultanţă cu numeroase instituţii ale statului. Tariful este de 100 euro pe oră atunci când este solicitat, în cazul Electrica SA.  CJ Giurgiu îl plăteşte cu 120.000 de euro pentru reprezentare într-un proces, plus încă 25.000 de euro dacă procesul este câştigat. Portalul romaniacurată.ro îi menţionează şi pe senatorii Sorina Plăcinta, Mircea Andrei, Mihai Stănişoara (PDL), Şerban Mihăilescu şi Dan Sova (PSD), Gyorgy Frunda şi Verestoy Attila (UDMR) în categoria celor care au afaceri de succes cu statul. La Camera Deputaţilor, raportul menţionează 10 parlamentari care au astfel de contracte: Ana Gheorghe, Gheorghe Antochi (PSD), Ioan Munteanu (independent), Albu Gheorghe, Sorin Buta, Dan Mihai Marian, Dumitru Pardau (PDL), Alina Gorghiu, Gabriel Plaiasu (PNL) şi Mate Andras Levente (UDMR). Lider la contracte este deputatul Ana Gheorghe. Firma de construcţii SC Complis SA Târgovişte, printre acţionarii căreia se numără, a încheiat mai multe contracte cu autorităţi locale, pe sume cuprinse între 4,7 milioane de lei şi 131.000 lei, plus două contracte cu Ministerul Turismului , unul în valoare de 5 milioane de euro, iar celălalt, de 5,4 milioane de lei.

sursa RL online

comentarii

de UCU la 15 noiembrie 2010 - 09:55

Le doresc din toata inima ,ca toti cei care traiesc din bani publici si din ciordeala ,sa-i ajunga vremurile in care sa traiasca din salariul mimim pe economie !`Oricum roata se intoarce o data si o data!sper sa se intoarca cat mai repede impotriva celor care ne sfideaza cu castiguri nu tocmai ortodoxe !

Lasati un comentariu