Programul zilei de 1 Decembrie la CAREI

• publicat la: 26 noiembrie 2010
Programul zilei de 1 Decembrie la CAREI

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, adoptată prin lege in 1990,după inlăturarea regimului comunist. Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită masiv de  românii veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania cu România.

Cu ocazia Zilei Nationale, , miercuri 1 decembrie 2010, de la orele  10,00,  la Monumentul Ostaşului   Român, vor  avea loc depuneri de coroane şi un Te Deum .

Centrul Cultural al Municipiului Carei organizează marţi,  30 noiembrie 2010, de la ora 17, la centrul Comunitar Sf. Ladislau (fostul club 9 Mai), un spectacol folcloric, dedicat Zilei Naţionale a României.

În spectacol vor evolua Ansamblul Ceatăra , Corul Liceului Teoretic din Carei condus de prof. Vlad Paşca, invitata de onoare fiind interpreta de muzică populară Marinela Zegrean Istici din Gherla, însoţită de Trio Ardealul.

Marinela Zegrean Istici este o artistă complexă şi completă care a ştiut să împletească într-un mod armonios bucuria, dragostea, amarul şi înstrăinarea. Descendentă a unei familii în care muzica populară a fost pusă la loc de cinste, artista a devenit o reprezentantă emblematică a folclorului transilvan în ţară şi în străinătate.

Intrarea va fi liberă, în funcţie de locurile disponibile din  sală.

redactia

Lasati un comentariu