Reamenajarea spaţiilor verzi în Carei

• publicat la: 18 noiembrie 2010
Reamenajarea spaţiilor verzi în Carei

In oraşul Carei a demarat acţiunea de reamenajare a spaţiilor verzi. Astfel, în cursul zilei de marţi, au fost scoase tufele de trandafiri din centrul oraşului, din zona semafoarelor, urmând ca în locul lor să fie  semănată iarbă. Intreţinerea acesteia va fi realizată printr-un sistem de irigaţii bine pus la punct.

Dl Sebastian Egli, de la Primăria Carei a precizat că „zona centrală a oraşului va intra într-un proces de modernizare şi se vor reamenaja  anumite spaţii verzi de pe raza oraşului nostru „.

Aflat printre puţinele oraşe care deţin o suprafaţă întinsă de spaţii verzi, oraşul Carei se confruntă în ultimii ani cu probleme serioase în ce priveşte întreţinerea lor. Parcul Dendrologic, situat în chiar centrul oraşului şi devenit o imagine simbol a oraşului este primul care are de suferit în privinţa întreţinerii lui. Dacă până în 1990 în parc  se aflau 560 de specii de copaci, din care unele extrem de valoroase, în acest moment mai există doar 120 de specii.

Tăierea a zeci de arbori , gunoaiele întâlnite la tot pasul şi circulaţia haotică a maşinilor în incinta parcului sunt doar câteva din cauzele stării actuale  de degradare a acestuia.

Acţiunile de reamenajare a spaţiilor verzi sunt coordonate de către Adorian Csaba, şeful DSPL Carei, cel care este şi administratorul  firmei  SC POMINOVA SRL Carei, având ca obiect de activitate amenajări grădini, amenajări spaţii verzi, comercializare plante naturale ornamentale .

Daniela Ciută

 

comentarii

de vasile la 19 noiembrie 2010 - 01:01

Inca un pas spre distrugerea a ceea ce a fost odata orasul florilor.

Mai trebuie mutat castelul, ca in locul lui sa puneti iarba si eventual monumentul. Astfel, veti reduce cheltuielile dar mai ales veti fi distrus toate simbolurile care defineau Careiul.

Iarba, prostituate, cersetori – noul Carei.

de gabi la 19 noiembrie 2010 - 07:26

pai monumentul nu il mutam inca, mai intai il faramitzam, apoi il plantam acolo unde erau florile…

de JO la 19 noiembrie 2010 - 08:29

ha,ha,ha,s-a dus orasul florilor,unii nu suporta florile numai iarba,vezi cine a ordonat sa se scoata toate florile si de pe str.25 Octombrie ???si de pe alte strazi ?
cine se ocupa si raspunde de intretinerea orasului ???? pacat de acei trandafiri frumosi care erau admirati de toti cei care tranzitau Careiul!
– unde nu-i cap vai de …minte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de Grizzly la 19 noiembrie 2010 - 09:20

Ati distrus si putinul care a fost, pe cine a deranjat trandafirii respectivi?
….sau probabil trebuie justificata masina aia de tuns iarba care este cumparata la valoarea unui apartament in Carei.

de Daniel la 19 noiembrie 2010 - 10:02

Romania.(punct)

de gabi la 19 noiembrie 2010 - 11:44

taceti ca puteam sa pun porumb in locul trandafirilor!
un muncitor de la reamenajare.

de Vlad la 19 noiembrie 2010 - 13:28

Cand va fi vreodata Careiul, un oras in care prima oara sa se intrebe daca se vrea un lucru sau sa se aleaga. Parerea mea este ca ar trebui sa existe un sondaj, o relatie mai apropiata cu locuitorul orasului…aici nu exista asa ceva. Daca la consilieri sau cui, le vin idei tampite automat le pun in aplicare. Cam proasta miscarea, zic eu

de ILDIKO la 19 noiembrie 2010 - 16:08

vai de cei cu astfel de idei …necazul ca ,,ideile ,,lor ne afecteaza pe toti . ce aveti oamenilor cu trandafirii?

de un careian la 19 noiembrie 2010 - 16:34

unde s-au depozitat trandafirii scosi sau unde s-au plantat ?

de CITITOR BULETIN DE CAREI la 19 noiembrie 2010 - 17:13

Faceti reclamatii doamnelor si domnilor,scrieti pe unde puteti ,la ziare, la radio ,la TV,- la Primarie.Keizer,viceprimarul se ocupa de ciuruitul orasului,
unde este orasul florilor?asa cum era numit pe vremuri.Se vrea iarba in loc de flori,se vrea ca acest oras sa fie mai gri,nai mohorat,mai trist, macar trandafirii colorau acest oras, este dat in intretinere pe mana celui care nu-i place frumosul numai sumbrul.

de BETTY la 19 noiembrie 2010 - 18:59

ESTE INGROZITOR CE SE INTAMPLA.TRANDAFIRII AVEAU UN FARMEC APARTE.OAMENI BUNI, TREBUIE SA PROTESTAM.

de gabi la 19 noiembrie 2010 - 22:18

eu am trimis mesaj: vreau porumb si cartofi in locul trandafirilor!

de pax et bun la 20 noiembrie 2010 - 13:20

tu nu esti normal, nu este teren liber nelucrat in afara orasului destul??? si acolo creste numai iarba = Iarbamania

de Joni la 20 noiembrie 2010 - 14:27

asta da Careiul orasul florilor va fi transformat in pasune bravo macar o sa avem unde sa ducem vacile si oile la pascut;)

de vasile la 20 noiembrie 2010 - 19:47

Cred ca am omis cu totii un lucru.
Iarba va permite cersetorilor care se spala in fantana din centru sa se intinda si sa faca plaja la o aruncatura de bat. Prostituatele le vor urma. Se vor insirui de la Victoria’ncolo, pana la semafor. Fiecare cu ofertele proprii.

Lasand gluma la o parte, cred ca nu ar fi bine sa dam idei marete celor din Administratie ori s-ar putea sa ne trezim ca la primavara planteaza cartofi in loc de trandafiri. Dupa acea, primarul ca intotdeauna va iesi in fata sa isi justifice practicalitatea. Nu va ma fi nevoie nici de acea masina de tuns iarba.

Cred cu tarie ca smulgerea acelor trandafiri care imi erau dragi de cand copil a fost o alta crima adusa orasului.

Un nou proiect kitch al Primariei, am putea spune.

de Vlad la 21 noiembrie 2010 - 18:03

banuiesc ca erau cheltuielile prea mari ale primariei, alta explicatie nu vad

de cititor la 21 noiembrie 2010 - 18:28

asa e vlad, de pe 19 pana acum te-ai tot gandit si nu ai reusit nimic sa vezi.lasa ca o sa vezi iarba verde si sistemele de irigatii ale lui pataki si keizer.

de ION - PENSIONAR CAREIAN la 22 noiembrie 2010 - 07:25

ARTICOL ERONAT : NU SE SEAMANA IARBA !

– SE REPOPULEAZA TRANDAFIRII !
– VOR FI INLOCUITI CU 320 DE PUIETI DE TRANDAFIRI !
De ce nu a fost intrebat seful DSPL,d-nul ADORIAN,nu manipulati ,eu stiu ca un articol se scrie dupa ce aveti informatii din trei surse.
EU ,l-am intrebat personal pe D-nul ADORIAN,care era intrigat de ceia ce se vehiculeaza.(SI EU ERAM REVOLTAT CAND AM VAZUT CE SE INTAMPLA,VOIAM SA AFLU ADEVARUL DIRECT DE LA SURSA )Cand veti vedea ca se replanteaza trandafirii cu specii noi si mult mai frumosi oare ce veti mai scrie ?

de Daniela Ciuta la 22 noiembrie 2010 - 09:32

Stimate Ion -robi, in articol am precizat persoana din cadrul primariei cu care am discutat .V-ati gandit ca in urma numeroaselor sesizari se va renunta poate la inlocuirea totala a lor? Nu e cazul sa intoarceti discutia in sensul agreat de dvs. Avand in vedere ca primaria Carei are pe statul de plata , in directa subordine a primarului un consilier pe relatii publice, deci o persoana competenta in a intocmi comunicate, nu credeti ca era o masura apreciata daca primarul organiza o dezbatere sau o discutie cu cetatenii orasului pe aceasta tema ? Sa spunem ca nu s-a putut realiza dar de ce nu se dau niciodata comunicate de presa ? Asa s-ar evita toate situatiile neclare cetatenii orasului ar avea numai de castigat. Lipsa de transparenta nu duce la nimic bun.In momentul in care am facut pozele , si am discutat cu persoanele care coordonau activitatea de scoatere a trandafirilor, acestia au fost informati ca se va semana iarba; noi am consemnat aceste
discutii asa ca nu suntem raspunzatori de hotararile luate ulterior, dupa ce s-a vazut reactia cetatenilor.Daca se va reveni la replantarea trandafirilor , nu asa cum s-a procedat cu magnoliile , vom fi incantati ca vom avea un oras frumos, impanzit cu trandafiri.

de Daniela Ciuta la 22 noiembrie 2010 - 10:02

Stimati cititori, unele persoane RAU INTENTIONATE se ocupa numai cu dezinformari la adresa noastra , a tuturor ! Avem pozele , pentru cei care nu sunt localnici si nu pot vedea pe viu , cu spatiile golite de butasii de trandafiri si care deja sunt insamantate cu iarba ! In cursul zilei le veti gasi pe site .Ca pensionar ar trebui sa ai mai mult discernamant ! Cine e manipulat ? Te rugam sa iei legatura cu Dl.Adorian si sa vezi de ce te dezinformeaza !

de CAMI la 22 noiembrie 2010 - 13:11

Oriunde ne intoarcem capul,tot ceea ce vedem este adevarat,dar din cauza credintelor si a conditionarilor pe care le-am imagazinat in mintea noastra ,noi nu avem ochi pentru adevar .

de un cititor la 22 noiembrie 2010 - 16:27

Trandafirul este o floare suava pentru cine stie sa o aprecieze, dar poate sa si intepe daca nu stii sa te porti cum trebuie cu ea.Ma bucur ca mai exista administratii locale care stau bine cu fondurile si aloca bani pentru reintinerirea florilor si pentru amenajari de gazon.Am totusi o nedumerire si anume cum se poate ca aceeasi persoana sa fie coordonatorul sectorului de spatii verzi a orasului si administrator la o firma privata cu acelasi profil?Adica orasul va cumpara trandafirii de la acest domn sau de la firmele agreate de acesta? Interesant.

de Vlad la 22 noiembrie 2010 - 17:04

merci cititor ca ai remarcat lucru asta ca m-am gandit de pe 19 😉

de vasile la 23 noiembrie 2010 - 10:35

Pai nu stiati? Firma dansului a fost singura care a corespuns normelor de standard ridicate ale Primariei Carei.

Doar nu credeati ca cineva o sa selecteze o firma concurenta a vreunui ‘incompetent’ din oras sau din zona. Concursul pentru obtinerea acestui privilegiu de a administra spatiile verzi a revenit celor mai competenti.

Vorba aceea: nu conteaza cat cunosti ci pe cine cunosti.
Romania.

de un careian la 23 noiembrie 2010 - 17:02

nu se gandeste nimeni ca tufele de trandafiri erau batrane de 30 de ani si trebuiau inlocuite??????????zau ca devenim ridicoli.pt redactia buletin de carei ori e neagra, ori e neagra.RIDICOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de ghita la 23 noiembrie 2010 - 19:25

ai fi tu careian da deaia tot prost esti !da tu nu poti gandi ca e doar o afacere toata treaba asta? ce , esti chior? daca esti careian , nu ai vazut samanta de iarba pusa? asa se inoiesc trandafirii?da ce zici de adorian care ii sef la spatii verzi si are firma de toate plantele si … trandafiri? ce crezi, cati bani a lua de la oras pentru trandafiri noi de la el ?da nu stii cum o facut pominova? ca doara esti din carei ? pe terenul fostului CAP, la capatul orasului ? daca esti curios iti mai scriu , da stie taya lumea ce si cum , asa ca sezi bland si uitate roata inainte dea vorbi.

de gigibecali la 7 decembrie 2010 - 11:13

Imi pare rau ca trebe sa spun asa ceva dar Ungarai are un orasel cat Careiul poate mai mare unpic se numeste Gyula ungurii acolo au un castel dar e plin de flori strazi curate dimineata la 6 acolo deja sa maturat ca la 7 sau 8 cand merg la servici sa nu ma incurce maturatorii de pe strada.Sa stropit asfaltul si sa nu va povestesc ca acolo politia patruleaza nu ca la noi ca trec cu masina si na am facut patrula stau ca 30 minute in fiecare loc.Minoritatea Rroma e mutat in afara orasului li sau dat conditii casute chiar primaria le a facut si magazine in regiune.Si ce ma surprins cel mai tare ca au liceu si scoala doar cu limba Romana si nu se cearta ca noi aici in Romania traiesc in pace si fericire.Traiasca iarba din Carei si Prostituatele si cersetori din fata magazinelor.Daca a deranjat pe cineva despre ce am scris sa ma ierte dar a trebuit vsa imi spun parerea

Lasati un comentariu