Românii ar putea circula pe 530 km de autostradă peste trei ani

• publicat la: 29 noiembrie 2010
Românii ar putea circula pe 530 km de autostradă peste trei ani

În următorii trei ani românii ar putea circula pe 530 km de autostradă. „Am accelerat atragerea fondurilor de coeziune şi a sumelor de la Banca Europeană de Investiţii pentru ca în trei ani să avem 530 de kilometri de autostradă şi 800 de kilometri de drumuri naţionale modernizate”, a spus vineri Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Recent, ministrul Transporturilor a declarat, pentru gândul, că până la sfârşitul lui 2011 se va putea merge pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa, precizând că firmele constructoare au fost somate să nu mai întârzie lucrările. Vineri, Anca Boagiu a menţionat că Ministerul Transporturilor pregăteşte proiecte pentru a putea fi finanţate cu fonduri de la Uniunea Europeană din intervalul 2014-2020. „Pregătim proiecte ca să nu mai păţim ca în perioada 2007-2008 când nu am reuşit să atragem niciun fond de la UE în principal din cauză că nu aveam autorităţile de management auditate”, a spus Boagiu. Anterior, Anca Boagiu a declarat că în viitor vor fi inauguraţi 180 de km pentru autostrăzile aflate în execuţie, amintind de centura ocolitoare Arad, tronsoanele de autostradă Arad – Timişoara, Cernavodă – Constanţa şi centura ocolitoare Constanţa.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a afirmat vineri, la un seminar, că doreşte să atragă tânăra generaţie la Ministerul Transporturilor, precum şi la companiile din subordine, pentru că are nevoie de oameni „tineri, dinamici şi cu viziune europeană”.

sursa Gandul

comentarii

de attila la 3 decembrie 2010 - 20:12

Da, în următorii 3 ani românii „ar putea circula”. Dar o vor și face?

de adam la 21 noiembrie 2011 - 13:11

Si acum pot circula romanii pe mai mult de 530 km de autostrada. Doar ca nu in Romania!

Lasati un comentariu