Transfăgărăşanul, în topul celor mai spectaculoase drumuri din lume

• publicat la: 18 noiembrie 2010
Transfăgărăşanul, în topul celor mai spectaculoase drumuri din lume

Cu siguranţă aţi auzit de Transfăgărăşan. Ei bine, se pare că au auzit şi alţii! Ba mai mult, şoseaua din România a fost inclusă în topul celor mai spectaculoase drumuri din lume. Clasamentul a fost făcut de un site de turism. Şi, important de precizat, asta s-a întâmplat după ce Transfăgărăşanul a devenit vedeta unui episod Top Gear.

Cu uimire, aşa a descoperit România echipa Top Gear.
Veniţi în căutarea unei şosele despre care doar auziseră că se apropie de perfecţiune, britanicii au dat întâi de drumurile… tipic româneşti. Asemănătoare cu faţa unui adolescent plin de coşuri, au spus ei.
E posibil ca tocmai acestui comentariu Transfăgărăşanul să-i datoreze intrarea într-un clasament.

Şoseaua românească e trecută acum de site-ul opentravel în topul drumurilor fabuloase ale lumii.

„Poate că Transfăgărăşanul e mai puţin cunoscut, dar merită cu siguranţă menţionat printre cele mai spectaculoase şosele din lume. Trece prin cea mai impresionantă porţiune a Munţilor Carpaţi, la 2.042 de metri altitudine şi nu e uşor de condus pe acolo ” scrie site-ul de călătorii.

Perfect şi pentru că drumul ăsta a fost martorul unei întâlniri de gradul 3: un Lamborghini, un Ferrari şi un Aston Martin.

Stelvio, faimosul drum construit în Alpii Italieni e şi el în clasament alături de Combe Laval -Franţa şi Pacific Coast din Statele Unite.
Dar, cum spune şi Jeremy Clarckson, ce-i al Transfăgărăşanului e pus deoparte.

sursa Antena3

Lasati un comentariu