Un arhitect român va proiecta un turn de 300 de metri în Taiwan

• publicat la: 6 noiembrie 2010
Un arhitect român va proiecta un turn de 300 de metri în Taiwan

Arhitectul român Dorin Ştefan a câştigat vineri concursul pentru a proiecta Turnul din Taiwan (Taiwan Tower), o construcţie de cel puţin 300 de metri înălţime, care ar urma să devină un nou simbol pentru teritoriul asiatic, potrivit NewsIn.

Proiectul lui Ştefan a fost selectat dintre 237 de schiţe, propuse de arhitecţi din 25 de ţări. Românul a câştigat şi un premiu de patru milioane de dolari taiwanezi (125.000 de dolari SUA).

Juriul, care a cuprins arhitecţi din Taiwan, Statele Unite, Marea Britanie şi Japonia, a apreciat că proiectul arhitectului român este modern şi totodată graţios. „Va fi atât o emblemă, cât şi o opera de artă. Structura şi materialele sale sunt o adevărată provocare”, a declarat An Yu-chien, membru taiwanez al juriului.

Taiwan Tower va fi cea mai înaltă structură din Taichung, al treilea oraş ca mărime din Taiwan. Construcţia nu va fi însă cel mai înalt zgârie-nori din insulă. În capitala Taipei există o clădire de 508 metri – Taipei 101.

Turnul va avea o terasă, un restaurant şi spaţiu de birouri. Construcţia ar urma să înceapă în 2012 şi se va încheia după doi ani, potrivit municipalităţii din Taichung, care finanţează proiectul.

De pe terasă, care va servi drept „punte de observare”, turiştii vor putea avea o privire de ansamblu asupra oraşului şi vor putea vedea Strâmtoarea Taiwan, care separă insula de China continentală.

sursa  RLonline

Lasati un comentariu