Concursul Naţional Media Kinder

• publicat la: 8 decembrie 2010
Concursul Naţional Media Kinder

Asociaţia Media Kinder lansează cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional Media Kinder, concurs gratuit din domeniul cultură generală, adresat  elevilor din clasele II – VI din intreaga ţară. CNMK este cea mai mare competiţie şcolară naţională ca număr de participanţi.

În perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2010 elevii pot fi inscrişi la concurs de către invăţătorii şi profesorii lor, conform regulamentului, direct pe site-ul www.mediakinder.ro. Concursul se va desfăşura în data de 24 februarie 2011, pe echipe de elevi, pe fiecare nivel de clasă şi va conţine 2 probe: un test grilă şi o probă de creaţie. Toţi participanţii la concurs vor primi câte o diplomă de participare, iar echipele câştigătoare vor fi premiate în data de 1 iunie 2011. Cea mai bună echipă participantă la nivelul unui judeţ va participa la etapa specială a concursului ce se va desfăşura în luna mai a anului 2011. Echipa câştigătoare a etapei speciale a Concursului Naţional Media Kinder va primi un premiu, în cadru festiv, din partea partenerului oficial al concursului, AEGON Asigurări de Viaţă.

Concursul Naţional Media Kinder urmăreşte stimularea motivaţiei elevilor pentru învăţare. Copiii formează echipe de câte 3 participanţi, iar succesul lor depinde de modul în care comunică şi lucrează în echipă.

Concursul atrage anual în competiţie peste 170.000 de elevi din 1.700 de şcoli din întreaga ţară şi se bucură de parteneriatul a 37 de Inspectorate Şcolare Judeţene, precum şi de recunoaşterea Ministerului Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului prin includerea sa în Calendarul Activităţilor Educative.

Incepând cu anul 2005, Asociaţia Media Kinder sprijină educaţia copiilor din România, oferind o alternativă media echilibrată la desenele animate şi jocurile pe calculator dominate de violenţă şi mesaje negative. Proiectele Media Kinder readuc în atenţia copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice poveştile ilustrate şi benzile desenate atât de îndrăgite atunci când accesul la televizor şi calculator era inexistent.

redacţia

comentarii

de costin la 24 februarie 2011 - 17:32

am participat la acest concurs si am facut cel mai bine din clasa mea….acum poate ca am facut si tin tara 😀

Lasati un comentariu