Credinţă şi tradiţie

• publicat la: 20 decembrie 2010
Credinţă şi tradiţie

Crăciunul înseamnă mai mult decât brazi împodobiţi, lumânări aprinse, miros de cozonaci şi mere coapte.Crăciunul este spiritul dulce al prieteniei,este bunătatea, speranţa renăscută,este pace şi  înţelegere…

Luni,20 decembrie 2010, s-a desfăşurat la Şcoala cu Clasele I-VIII,,Vasile Lucaciu”,Carei, în sala clasei a II a A, activitatea ,,Credinţă şi tradiţie de Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Cristos”, în cadrul  Proiectului de parteneriat  educaţional „Clasa prietenă”derulat între elevii clasei a II-a B de la Şcoala cu clasele I-VIII,Nr.3 Carei, îndrumaţi de doamna învăţătoare Mariana Tămâian şi elevii clasei a II-a A ,îndrumaţi de doamna învăţătoare Rodica Motişan de la Şcoala cu clasele I-VIII,”Vasile Lucaciu”,Carei. Au fost  prezentate de către elevii clasei a II-a A  imagini şi informaţii extrase de pe internet despre această mare sărbătoare a creştinătăţii şi au fost realizate lucrări plastice pe tema Crăciunului cu materiale pregătite ca surpriză de către clasa a II a A.

Elevii au împărtăşit experienţele personale (impresii, convingeri şi trăiri creştineşti),au realizat un panou cu materialele informative şi ilustrative prezentate şi o expoziţie cu lucrările plastice realizate în comun apoi au interpretat colinde cunoscute.

Parteneriatele sunt o forma de învăţare activă şi atrăgătoare pentru copii.Vor urma şi alte activităţi extracurriculare interesante  pentru copiii celor două clase partenere.Pentru ca alături de prietenii lor s-au simţit foarte bine şi-au propus să se întâlnească şi în februarie la Carnavalul fulgilor de nea.

Derularea proiectului ,, CLASA PRIETENĂ”  are drept motivaţie entuziasmul şi deschiderea cu care reacţionează copiii, la aceasta vârstă, la stabilirea de relaţii noi de prietenie.

Prietenia este astăzi pentru oameni ceea ce este ecologia pentru natură, şi,ca şi în cazul degradării mediului natural, degradarea relaţiilor interumane nu este  conştientizată încă pe deplin.

Vom valorifica fiecare moment al activităţilor noastre,punctând mereu faptul că deviza proiectului este ,,să acceptăm să învăţăm de la alţii pentru că învăţăm mai bine învăţându-i pe alţii’’ şi că schimbul de idei şi sentimente între oameni a fost totdeauna calea spre succesul personal şi cheia unei vieţi frumoase si împlinite.

Lasati un comentariu