Din 2011, duminica va fi prima zi a săptămânii. Se modifică calendarul cu care eram obişnuiţi

• publicat la: 29 decembrie 2010
Din 2011, duminica va fi prima zi a săptămânii. Se modifică calendarul cu care eram obişnuiţi

Preoţii spun că din 2011 se revine la tradiţia creştinească, lucru menţionat şi în biblie. Revenirea duminicii ca zi întâi a săptămânii în calendarul ortodox pe 2011 este o decizie a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Din 2011, În Calendarul Ortodox, săptămâna va începe duminica

Creştinii care şi-au procurat de la biserici sau care au primit acasă de la preoţi calendarul ortodox pe anul 2011 au avut supriza să constate că, de anul viitor, săptămâna bisericescă începe nu cu ziua de luni, cum era până acum, ci cu ziua de duminică.

Acest lucru a produs un soi de derută în rândul enoriaşilor, care au fost convinşi iniţial că s-a produs o greşeală de tipografie când s-a realizat calendarul, unora trecându-le prin minte chiar că acele calendare sunt rodul unor falsuri de pe piaţă.
„Când a venit părintele de Crăciun, mi-a lăsat şi calendarul ortodox pe 2011. Răsfoindu-l, am văzut că linia care demarchează săptămânile este pusă după ziua de sâmbătă şi nu după duminică, cum ştiu că era de atâţia ani, fapt care m-a pus pe gânduri. Chiar am vorbit cu vecinii, erau şi ei nedumeriţi”, ne-a precizat Ioana Petrescu, pensionară din Focşani.

Act reparatoriu

Preoţii din Focşani spun că nu au avut cunoştinţă de modificarea făcută, dar că aceasta reprezintă un act reparatoriu făcut faţă de biserică.

„Mi-au spus şi mie nişte credincioşi despre situaţie, pentru că nu fusesem înştiinţat de nimeni de la Arhiepiscopie. Le-am spus că aşa e normal să fie, pentru că aşa scrie în Evanghelie, că Mântuitorul a înviat în prima zi a săptămânii, duminica”, ne-a declarat preotul Valeriu Tufaru, de la Biserica „Sf. Nicolae Nou” din Focşani.

sursa  Adevarul

comentarii

de om la 30 decembrie 2010 - 18:28

Slava Domnului Isus Hristos ,caci vor fi multi luminati si vor tine ca TOTI CRESTINI DOMNULUI ISUS si ca Mantuitorul insuti ziua de sambata ca zi de odihna,inchinare,fiindca Isus Hristos este Domnul Sambetei.
Spuneti Adevarul domnilor preoti in continuare si la anul viitor dorim ca Pastele Cinzecimea si restul Sarbatorilor DOmnului sa le tinem asa cum sta scris in Levetic 23.

Numai Bine

de valerut b la 2 ianuarie 2011 - 18:39

asa este.Adevarul trebuia restabilit

de valerut b la 2 ianuarie 2011 - 18:57

Dumnezeu sa binecuvinteze BOR pentru restabilirea adevarului,dealtfel biserica Catolica a schimbat ziua de odihna de la simbata la duminica,recunoscind ca nu a avut autoritatea lui Dumnezeu pentru aceasta.Biserica Catolica sustine ca toate denominatiunile care se inchina duminica defapt se inchina ei,Bisericii Catolice.Biserica Ortodoxa arata prin acest gest curaj si demnitate.Trebuie doar sa arate acum clar un fapt si anume ca Domnul Isus a inviat in ziua intiia adica dumineca iar ziua de odihna saptaminala este simbata,conform poruncii lui Dumnezeu.Nu este rusine sa recunosti o gresala,dar este o mare prostie sa persisti in ea.

Lasati un comentariu