Expoziţia Asociaţiei Colibri Carei

• publicat la: 6 decembrie 2010
Expoziţia Asociaţiei Colibri Carei

Asociaţia Colibri Carei a organizat in perioada 3-5 decembrie 2010  o expoziţie -concurs pentru păsări şi animale mici.In cadrul expoziţiei , desfăşurată la Şcoala Vasile Lucaciu din Carei,au fost prezentate 54 rase de porumbei,13 rase de găini şi 5 rase de iepuri.

O comisie formata din trei arbitri a avut dificila sarcină de a  stabili care sunt exemplarele ce merită a fi premiate.Arbitrii au ales  campionii pe specii şi rase, iar proprietarii au primit  diplome şi medalii.

Am putut admira cele mai frumoase dar şi cele mai ciudate rase de porumbei:Roler de Cluj ,Frizat unguresc,Carier,Guşat englez, Toboşar german, Jucător de Galaţi,Rândunica de Saxonia,Voltar, sau Capucciner. Crescătorii de găini au prezentat exemplare din rasele Orpington galben şi negru,Khokin pitic , Brahma ,Italiene.

Careienii care s-au remarcat prin frumuseţea exemplarelor cu care au participat au fost:

la Porumbei

Pop Zoltan          –   rasa Voltati
Fekete Alexandru -rasa  Jucători de Botoşani
Somogy Atilla       -rasa  Jucători de Debrecen
Pecz Rudolf           -rasa Toboşari germani
Szucs Alexandru    -rasa  King
Musta Stefan          -rasa  Jucător dublu moţat de Ardeal

la  Găini

Varga Laszlo          -rasa Orpington galben

la  Iepuri:

Szucs Zoltan           -rasa Cap berbec german

Asociaţia Colibri din Carei il are ca preşedinte pe Somogy Atilla iar ca secretar de Fekete Alexandru care ne-a declarat că   «  această asociaţie a fost infiinţată in anul 2010  şi are  19 membrii din Carei ,Tăşnad,Foieni .Satu Mare, Zalău.Vom organiza  expoziţii anuale, la nivel de asociaţie,târguri lunare de animale mici şi vom participa la târguri şi expoziţii naţionale şi internaţionale ».

Cu ocazia acestor expoziţii, proprietarii de păsări şi animale mici au posibilitatea schimburilor de experienţă cu crescătorii din alte localităţi  şi  descoperă noi pieţe de desfacere pentru  exponate.

Dacă în urmă cu câţiva ani mulţi copii aveau ca pasiuni creşterea  diferitelor specii de animale şi păsări , acum ei stau mai mult in faţa calculatorului .Asemenea expoziţii ar putea readuce în atenţia  celor tineri posibilitatea  îmbinării utilului cu plăcutul.Animalele mici , precum iepurii, pot fi crescute relativ usor , cu investiţii minime ce se pot recupera in timp scurt prin valorificarea atât a cărnii cât şi a blănii.

redacţia

Lasati un comentariu