Fluieraşii de la IEDERA au pornit la colindat

• publicat la: 5 decembrie 2010
Fluieraşii de la IEDERA au pornit la colindat

Vechi datini româneşti te ajută în fiecare an să simţi şi să trăieşti atmosfera plină de căldură şi veselie a sărbătorilor de iarnă.  Perioada sărbătorilor de iarnă începe de la Sfântul Nicolae,sărbătorit de credincioşi  pe 6 decembrie şi se termină la Sfântul Ioan pe 7 ianuarie.

In ajun de  sfântul Nicolae,  ansamblul de fluieraşi IEDERA , format din elevii clasei a IV-a B a  Scolii generale”Vasile Lucaciu” , a pornit la colindat . Copiii instruiţi de profesorul Dumitru Iederan, au poposit mai intâi la  biserica Sfinţii  Arhangheli Mihail şi Gavril, de pe strada Doina,unde au fost primiţi de preotul paroh Buzura Călin şi de preotul Cosmin Bontea. Aceştia,  i-au răsplatit cu daruri de la Moş Nicolae pe micii colindători.Dacă micii fluieraşi  au colindat inainte de inceperea Liturghiei, elevii indrumaţi de Vlad Paşca au prezentat un frumos program de colinde  la finalul slujbei.
Colindătorii cei mici s-au deplasat apoi  la Biserica Sfântul Mare Mucenic  Dimitrie Izvorâtorul de Mir,din centrul oraşului, unde  au susţinut un nou concert de colinde, la fluier.

Preotul  Silaghi Dorel,vădit emoţionat, le-a mulţumit pentru colinde,asemuind fluierele lor cu cele ale păstorilor care mergeau să-i ducă daruri micuţului Isus.
Preoţii catedralei, Dorel Silaghi şi  Popa Ilie au miruit  micuţii colindătorii şi apoi i-au răsplătit cu dulciuri şi cu câte o iconiţă  .

redacţia

Lasati un comentariu