Larvele, scorpionii, furnicile, alternative culinare recomandate de experţi în alimentaţie

• publicat la: 17 decembrie 2010
Larvele, scorpionii, furnicile, alternative culinare recomandate de experţi în alimentaţie

Experţi din cadrul Organizaţiei de Agricultură şi Alimentaţie a Naţiunilor Unite sunt de părere că insectele sunt mai sănătoase decât carnea de animal, acestea reprezentând pentru mulţi oameni o alternativă deloc de neglijat.

Experţii apreciază că există peste 1.400 de specii de insecte comestibile, multe dintre ele adevărate delicatese, recomandate pentru proteinele pe care le conţin. În China, greierii sunt comercializaţi precum frigăruile, în Mexic, greierii sunt consumaţi cu tortilla, iar în New York, anual, pot fi degustate, în cadrul unei recepţii, tot felul de insecte. Italienii consumă şi ei brânza cu larve de insecte, potrivit apropo.ro.

Larvele, scorpionii, furnicile, omizile sunt numai câteva dintre delicatesele despre care specialiştii spun că reprezintă o alternativă culinară, de calitate, deloc de neglijat.

sursa  Cotidianul

Lasati un comentariu