Obiceiuri de Crăciun

• publicat la: 16 decembrie 2010
Obiceiuri de Crăciun

Sfintele Sărbători ale Crăciunului, împodobite în minunatul veşmânt al colindelor, comori inegalabile ale spiritualităţii noastre româneşti ne aduc de fiecare dată în suflete simţământul unirii noastre cu Dumnezeu şi cu neamul românesc de pretutindeni, de ieri şi de azi.

Cine oare, în atmosfera înălţătoare a Crăciunului, în răsunetul colindelor străbune, nu simte şi nu trăieşte, cu adâncă şi intensă emoţie, aceste momente ale identităţii şi continuităţii spiritualităţii noastre creştineşti şi româneşti?

Mesajul profound al Crăciunului a fost transmis prin miraculoşii colindători, angelicii copii de la Şcoala cu cls. I-VIII “Vasile Lucaciu”, Carei,  care au participat la un concert de colinde în data de 15 XII 2010 la Biserica Creştină Baptistă “Emanuel” din Carei. Au colindat emoţionaţi, elevii claselor I A, I B şi  a IV-a B însoţiţi de doamnele învăţătoare Trif Georgeta, Blideran Florica şi Iederan Florica. La final, gazdele au oferit daruri frumoase tuturor copiilor participanţi.

Cei mai mici din şcoală, elevii clasei I B, îndrumaţi de doamna învăţătoare Blideran Florica , l-au aşteptat cu nerăbdare pe Moş Crăciun în seara zilei de 16 XII 2010.

Cu acest prilej au pregătit colinde tradiţionale româneşti şi poezii de Crăciun. Copiii, ca nimeni alţii, au adus evenimentul Naşterii în mijlocul invitaţilor care au fost profund impresionaţi. La final, pe ritm de dans, elevii au urat “La mulţi ani!” tuturor celor prezenţi. Tot spectacolul a fot urmărit cu atenţie de Moş Crăciun care, după ce a apreciat strădania, răbdarea, priceperea, hărnicia, disciplina, talentul şi efortul depus de copii, i-a răsplătit cu daruri minunate.

Felicitări tuturor copiilor!

Sărbători fericite !

inv.Blideran Florica

inv.Iederan Florica

Lasati un comentariu