Şoferii agresivi în trafic vor rămâne fără carnet

• publicat la: 10 decembrie 2010
Şoferii agresivi în trafic vor rămâne fără carnet

Agresivitatea şoferilor în ar putea fi sancţionată cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, dacă un proiect pe această temă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) aflat în Parlament, va căpăta putere de lege. “Dacă Parlamentul aprobă acest proiect şi promulgat ulterior, suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile, fără posibilitatea de a o reduce , cred că s-ar putea să aibă acel efect scontat, de eliminare a acestor comportamente”, a declarat miercuri comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţie Rutieră (DPR), citat de Agerpres.

El a menţionat că discuţia referitoare la agresivitatea în trafic este din anul 2006. “Proiectul nu a putut fi statuat. Într-un final, a reapărut acum în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, ţinând cont de multitudinea cazurilor de agresivitate în trafic. Proiectul se discută, nu este adoptat, nu s-a luat o decizie , dar există mai multe propuneri pe acest segment”, a subliniat Diniţă.

Potrivit directorului DPR, acest subiect este unul de o importanţă deosebită, iar comportamentul violent al şoferilor în trafic trebuie sancţionat.

Cea mai importantă măsură ar fi aceea a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Se discută acest subiect, nu există o decizie în acest sens, dar nouă ni s-a părut că o astfel de măsură ar putea tempera astfel de comportamente”, a subliniat şeful DPR.

sursa   www.ziuaveche.ro

Lasati un comentariu