Statul român, dat pe mâna UDMR?

• publicat la: 17 decembrie 2010
Statul român, dat pe mâna UDMR?

În regimul Băsescu, prezenţa UDMR în structurile administraţiei centrale se face simţită mai mult decât în oricare altă guvernare postdecembristă. Obsesia lui Traian Băsescu şi a PDL de a nu pierde puterea este speculată perfect de udemerişti, aceştia reuşind să obţină într-un singur an aproape tot ce şi-au dorit în 20 de ani.
Legea învăţământului în forma cerută de UDMR, legea minorităţilor şi chiar legea autonomiei culturale (aflată în Parlament deja) sunt doar câteva din cele mai importante victorii ale lui Marko Bela&comp, smulse prin şantaj politic de la PDL şi Traian Băsescu. În afara acestor legi, udemeriştii mai beneficiază şi de o masivă prezenţă în administraţia centrală şi în cea locală, o prezenţă mult prea mare în raport cu ponderea din Parlament şi, cu siguranţă, o prezenţă mult mai mare decât au avut-o vreodată la guvernare cei din UDMR.
Fără a cădea în patima naţionalismului şi admiţând că există destui udemerişti care au performat în posturi guvernamentale, totuşi nu se poate să nu observăm că, de data asta – în partea a doua a guvernării Băsescu – PDL, reprezentanţii maghiarilor din România au reuşit să obţină mult prea multe funcţii de importanţă naţională.
Asta este o dovadă a faptului că Traian Băsescu, Emil Boc şi PDL au cedat atâtea funcţii UDMR nu din convingere sau din raţiuni de stat, ci pur şi simplu pentru că aceasta este singura modalitate de a ţine încă în viaţă regimul politic autocratic instaurat de preşedintele României după decembrie 2009, arată Cotidianul.ro.

comentarii

de LUCA la 17 decembrie 2010 - 18:46

Asa este, si in ultima sedinta de Consiliu Careian s-au pus in Consiliul de Administratie al Spitalului 2 Consilieri UDMR si 1 FDG,dar sunt in coalitie,inseamna ca au 3 ,e strigator la cer,de fapt cu un primar care urla in sedinte ,pe coridoarele primariei si in birouri,care nu are rabdare sa asculte pe nimeni,numai pe el insusi,la ce sa te astepti?confunda primaria,consilierii sau pe acei careienii care i se adreseaza cu o problema,cu fabrica la care a lucrat.Respectul ? sau bolnav cu nervii????

Lasati un comentariu