Top 5 târguri de Crăciun din Europa

• publicat la: 11 decembrie 2010
Top 5 târguri de Crăciun din Europa

Jingle bells! Europa sărbătoreşte Crăciunul cu o plăcere fantastică. Oraşele europene se pregătesc să intâmpine Moşul cu bucurie şi cu… numeroase târguri şi pieţe ce abia aşteaptă să fie vizitate de către turiştii cuprinşi de magia sărbătorilor de iarnă. Care sunt cele mai spectaculoase?

Nurnberg

Găzduieşte cel mai mare şi cel mai vechi târg de Crăciun al Germaniei, care atrage anual peste un milion de vizitatori. La Christkindlemarkt vei mirosi puternica aromă a pâinii de ghimbir, vei mânca bratwurst-i, vei bea vin fiert cu scorţişoară. Târgul de Crăciun e plasat in centrul oraşului şi in fiecare seară se transformă intr-un tărâm magic.

Munchen

La târgul tradiţional de Crăciun din capitala Bavariei vei găsi excelente produse lucrate manual, vei gusta lebkuchen şi gluhwein şi vei avea ocazia să vizitezi şi populata Kripperlmarkt din apropiere, un târg specializat in produse pentru nou-născuţi.

Strasbourg

Este cel mai vechi targ de Crăciun din Franţa, existând, de fapt, şapte locuri diferite intinse pe tot cuprinsul oraşului. Cele mai mari două sunt localizate in faţa splendidei catedrale construite in secolul 15. Pentru alte târguri ceva mai „intime” de Crăciun, fă o plimbare prin intreaga regiune alsaciană.

Viena

Christkindlmarkt, renumitul târg de Crăciun vienez, ii intâmpină invariabil pe turişti cu zăpadă, cu croisante de vanilie şi bulgări cu nuci şi rom. Evenimente muzicale, plimbări cu poneii, scene de basm şi peste 100 de tarabe de lemn la care se vând o mulţime de lucruri tradiţionale de Crăciun. Târgul durează de la jumătatea lui noiembrie până de anul nou.

Bolzano

Deşi in Italia aşa numitele mercantini di natale nu sunt la fel de populare ca in nordul Europei, există şi in Cizmă câteva târguri, mai micuţe, care merită vizitate. Cel mai bun dintre ele se ţine in Bolzano. Acolo te vor intâmpina 80 de căsuţe din lemn, pline de obiecte de artizanat şi dulciuri delicioase. In Pădurea Vrăjită de alături se află Palatul Campofranco.

sursa  feminis.ro

Lasati un comentariu