Attila Korodi: Ministrul maghiar de Interne nu a spus, în niciun caz, că România nu va adera la Schengen

• publicat la: 6 ianuarie 2011
Attila Korodi: Ministrul maghiar de Interne nu a spus, în niciun caz, că România nu va adera la Schengen

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Attila Korodi, a declarat, joi, că declaraţia ministrului ungar de Interne referitoare la amânarea aderării României la Schengen a fost interpretată greşit. Attila Korodi susţien că partea ungară s-a angajat să susţină intrarea României în Schengen la termenul stabilit, în martie 2011.

„Ministrul maghiar de Interne a dat o declaraţie presei şi, întrebat ce se va întâmpla cu aderarea României şi Bulgariei la Schengen, a prezentat mai multe variante. Ministrul maghiar nu a spus, în niciun caz, că România şi Bulgaria nu vor adera, ci a prezentat mai multe scenarii”, a spus Korodi, citat de Mediafax.

Oficialul român a adăugat că declaraţiile lui Sandor Pinter s-au referit la aderarea României şi Bulgariei în funcţie de concluziile viitorului raport legat de condiţionalităţile pe Schengen.

Potrivit unei declaraţii făcută joi de ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, redată de agenţia germană de ştiri DPA, aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost amânată. Motivul: cele două ţări mai au de îndeplinit „o serie de sarcini”, astfel că o aderare la termenul fixat de 31 martie 2011 este imposibilă. Conform oficialului, ar trebui ca „până în luna iunie să fie clar ce sarcini mai trebuie să îndeplinească România şi Bulgaria”, după care cel mai apropiat termen ce poate intra în discuţie este luna octombrie.

sursa  antena 3

Lasati un comentariu