Claudia Zob in Recital de poezie Ioan Es.Pop

• publicat la: 26 ianuarie 2011
Claudia Zob in Recital de poezie Ioan Es.Pop

Vineri, incepând cu orele 12,oo Scoala Vasile Lucaciu din Carei va fi gazda unui eveniment deosebit la care sunt invitaţi toţi iubitorii de poezie contemporană.

In prezenţa renumitului poet român Ioan Es. Pop, va alea loc lansarea DVD-ului  „Recital de poezie Ioan Es. Pop”  in interpretarea elevei Claudia Zob, indrumător , prof.Adrian Tineghe.

Veţi putea asista la o  lectură publică Ioan Es. Pop şi la un recital muzical susţinut de Vlad Paşca la vioară şi  Lorincz Tunde , Lorincz Szilvester.

Ioan Es. Pop s-a născut în 27 martie 1958  in localitatea Vărai ,judeţul Maramureş. A absolvit în 1993 Facultatea de Filologie, secţia limba şi literatura română – limba şi literatura engleză a Universităţii din Baia Mare.

Debutează cu poezie, în jurul vârstei de 21 de ani, în revista Centrului Studenţesc Baia Mare intitulată Nord, iar editorial, în 1994 la Editura Cartea Românească, cu volumul Ieudul fără ieşire, cu care primeşte Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România şi din Republica Moldova. Urmează apoi, în 1996, în cadrul colecţiei Poeţii Oraşului Bucureşti, girată de către un juriu al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, volumul Porcec, volum care se bucură de aceeaşi primire favorabilă din partea criticii. În anul 1999 apare volumul Pantelimon 113 bis – volum care este răsplătit cu Premiul de Poezie al Uniunii Scriitorilor din România şi cu câteva alte premii naţionale.

Ca student activează în cenaclul „Nord” al revistei studenţeşti omonime, fiind, între 1981 – 1983, şi redactorul-şef al acestei publicaţii. Din 1987 participă sporadic la şedinţele cenaclului „Universitas” din Bucureşti, condus de criticul şi profesorul Mircea Martin. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. În prezent este editor-şef al „Ziarului de duminică”, supliment al „Ziarului financiar”, şi editor senior al revistei „Descoperă”.

A publicat grupaje de poezie în „Revista Iberorrománica” (Madrid), „Asheville Poetry Review” (SUA) şi în reviste literare din Irak, Iugoslavia şi Suedia.

redactia

Lasati un comentariu