Distracţie pe gheaţă la Carei

• publicat la: 6 ianuarie 2011
Distracţie pe gheaţă la Carei

In sezonul rece pare mai dificil să ducem copilul la un sport. Ofertele nu sunt bogate şi in plus nu toată lumea se mobilizează uşor să iasă din casă, de la computer sau televizor, ca să meargă cu copilul la sport, mai ales după o zi plină şi grea de muncă şi stress. Copii noştri au nevoie de sport şi de pretexte pentru a face mişcare cât mai des. Sportul aduce multe beneficii unui copil: ii formează condiţia fizică, ii intăreşte sistemul imunitar, ii crează obiceiuri sănătoase de viaţă, il ajută să socializeze şi să işi formeze prieteni noi cu preocupări comune.

Patinajul este un sport foarte popular pentru copii in sezonul rece. Le dezvoltă atât condiţia fizică căt şi graţia, in cazul fetiţelor. Este o fericită imbinare de mişcare intensă a tuturor muşchilor corpului şi supleţe, eleganţă. Copiilor le place să patineze, adoră starea de bine şi de libertate pe care o au pe gheaţă, este deci un sport care se mulează repede pe tipul de preferinţe al copiilor. In plus, ii ajută să işi descopere  echilibrul corpului necesar patinajului pe role din timpul primăverii şi verii.

Careienii pasionaţi de patinaj se pot relaxa câteva ore pe gheaţa , la patinoarul ce funcţionează in incinta Parcului Dendrologic.Vremea deosebit de rece a permis amenajarea acestui mic patinoar de către Liceul Teoretic Carei .Cu sprijinul Primăriei şi al secţiei de Pompieri Carei , Toth Zoltan şi Erdei Gheorghe au reuşit să creeze un punct de atracţie  pentru tineri şi mai puţin tineri, iubitori ai sportului pe gheaţă.

In fiecare zi, incepând cu orele 14,00 şi până seara la orele 21,00 , vă puteţi destinde  la patinoarul din parc.Deşi unii sunt incepători in ale patinajului, nu se dau bătuţi şi chiar dacă alunecă şi cad, se ridică şi bucuroşi, patinează în con­ti­nuare. Elevii mai mari vin în grup.Vin şi  familii tinere, adulţi cu copii, dornici de a profita de posibilitatea de a face mişcare in aer liber.

Dna Maria C. A venit la patinoar cu fetiţa ei “ deoarece patinăm amândouă şi aici ne simţim minunat”. Am intâlnit şi o doamnă singură, care a venit să facă mişcare deoarece sărbătorile de iarnă  au lăsat in urmă câteva kilograme in plus.

Cei prezenţi beneficiază şi de un ceai cald , din partea gazdelor.  Preţul unui bilet este de doi lei pentru copii şi de patru lei pentru adulţi iar banii sunt viraţi in fondul Comitetului de părinţi de la Liceul Teoretic.

După ora inchiderii, cei doi angajaţi pregătesc patinoarul pentru a doua zi, curăţându-l şi stropindu-l pentru a se forma un nou strat de gheaţă.Condiţiile nu sunt dintre cele mai bune , dacă ar fi să ne uităm mai atent dar  ne bucurăm că există un asemenea loc şi in oraşul nostru.Pe lângă greutăţile intâmpinate de intreţinerea acestui loc, mai intervine şi lipsa de susţinere din partea celor responsabili cu ordinea publică de pe raza oraşului.Astfel, ghereta din lemn care adăposteşte instalaţia electrică  este vandalizată in fiecare seară  şi a doua zi necesită reparaţii.Cu puţină bunăvoinţă , credem că este posibil ca acest loc să fie protejat pe timpul nopţii.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu