Ioan Es.Pop prezent la Carei

• publicat la: 29 ianuarie 2011
Ioan Es.Pop  prezent la Carei

Debut in forţă al manifestărilor culturale careiene , la inceput de an 2011. Nici nu s-a incheiat prima lună a anului şi deja am avut parte de două evenimente consacrate poeziei româneşti.Primul, un concurs de poezii eminesciene ,a avut loc pe 18 ianuarie , în organizarea Cantrului Cultural Carei iar cel de-al doilea a avut loc vineri, 28 ianuarie.

Un numeros public a fost prezent vineri, 28 ianuarie in sala festivă a Şcolii Vasile Lucaciu pentru a asista la o lectură publică susţinuta de Ioan Es. Pop şi un recital de poezie de acelaşi autor in interpretarea elevei Claudia Zob de la Liceul Teoretic.

Evenimentul  a  avut loc în organizarea liceului Teoretic  sub directa coordonarea a prof.Tineghe Adrian. A fost prezentat volumul de poezie “Acasă e mereu in altă parte”, semnat de Ioan Es. Pop, apărut la Editura Dacia XXI, din Cluj-Napoca şi  DVD ul  cu poeme din această carte.   Claudia Zob recită cele 13 poeme prezente pe acest disc.

În debutul manifestării, prof Tineghe Adrian a prezentat câteva data biografice  precum şi palmaresul  poetului Ioan Es.Pop.

Vlad Paşca , profesor de muzică la Liceul Teoretic a interpretat la vioară fragmente din Rapsodia Română de George Enescu precum şi Doina Românească .

Momentele muzicale au alternat cu recitări de poezie , fondul muzical fiind asigurat de Lorincz Szilvester. Tunde Lorincz,  acompaniată de Lorincz Szilvester a interpretat  o melodie populară renascentistă, o melodie in limba maghiară precum şi piesa formaţiei Sfinx, Om Bun.

Cei prezenţi  au răsplătit cu indelungi aplauze strădaniile interpreţilor .La manifestare au participat numeroase cadre didactice , elevi, Biblioteca Municipală şi iubitori ai poeziei contemporane.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu