Modificare orar de aprovizionare

• publicat la: 22 ianuarie 2011
Modificare orar de aprovizionare

În cursul anului trecut , la solicitările insistente ale unor locatari afectaţi, consilierii au aprobat un orar de aprovizionare al  magazinelor şi unităţilor de alimentaţie publică.

Majoritatea sesizărilor de la acea vreme , proveneau de la locatarii blocurilor situate în imediata apropiere a magazinului Unicarm care are  poarta de aprovizionare cu marfă situată la nici 20 de metri de apartamentele cetăţenilor.

Programul de  aprovizionare  adoptat  în luna aprilie 2010  prevedea  sistarea acestei activităţi pe timp de noapte , până la ora  şapte  dimineaţa precum şi oprirea motorului maşinii şi a muzicii din cabina şoferului în perioada aprovizionării.

Poliţia comunitară a fost însărcinată cu supravegherea respectării acestei hotărâri a Consiliului Local iar în caz de nerespectare  să aplice măsuri de sancţionare pentru cei ce nu o respectă.

Recent, două dintre marile magazine  prezente pe harta comercială a Careiului au depus solicitări către Primăria Carei prin care doresc  modificarea  acestui  orar de aprovizionare care  le încarcă contul de cheltuieli neprevăzute cu amenzile aplicate pentru nerespectarea  lui.Acestea solicită modificarea acestui orar astfel ca de luni până sâmbătă inclusiv ,să poată aproviziona incepând cu ora 5 dimineaţa iar duminica între 6 şi 20.

Şedinţa din 18 ianuarie a Consiliului Local a adus  pe masa consilierilor  această situaţie , în care aleşii locali trebuiau să decidă dacă menţin  doleanţele  locuitorilor din zonele  cu probleme sau dau curs sesizărilor celor doi investitori .

Consilierul Adrian Bucureştean atrage atenţia asupra faptului că  o modificare la acest proiect ar duce la anularea celui anterior , adoptat anul trecut.

„ Cetăţenii din Carei au cerut să intervenim pentru a putea avea un program de odihnă şi acum  , datorită unei societăţi , vom modifica această hotărâre ?”

O posibilă blocare a activităţii de aprovizionare la firmele ce prestează activităţi comerciale este luată în calcul de Primarul Kovacs care afirmă că  „nu trebuie ca noi să provocăm blocaje la o firmă ce funcţionează bine.Când va fi cazul, vom interveni.Dacă adoptăm o măsură de impunere strictă a unui orar vom bloca comerţul în oraş.Mai mari probleme avem cu barurile si restaurantele , cu orarul lor de funcţionare.” precizează primarul.

Dorind să aibă o mai bună viziune asupra acestui  proiect dezbătut, consilierul Papi Ovidiu solicită date despre firmele care şi-au manifestat dorinţa de a se modifica acest orar stabilit anterior de către Consiliul Local  şi află că doar două societăţi sunt nemulţumite de aceste condiţii, Unicarm şi Kaufland.

Menţionarea numelui  firmelor ,atrage o reacţie vehementă din partea consilierului Bucureştean Adrian care afirmă că „ tocmai datorită Unicarm-ului am fost nevoiţi să adoptăm în cursul anului trecut o asemenea hotărâre de restricţionare a orarului de aprovizionare la unităţile comerciale. Consider că este o sfidare la adresa Consilului Local această sesizare depusă de Unicarm în condiţiile în care nu a achitat niciuna dintre amenzile primite până acum pentru nerespectarea orarului şi tot ei vin cu solicitări. Şi mai trebuie să facem o diferenţiere între cele două solicitante: în timp ce Kaufland-ul  îşi desfăşoară toate activităţile pe spaţiu privat cei de la Unicarm utilizează spaţiul public”.

În încercarea de a găsi   o soluţie de compromis, consilierul Poosz Szabolcs vine cu propunerea de a modifica  orarul de aprovizionare astfel încât să fie puţin mai maleabil.Propunerea sa este : de luni pâna vineri , între orele 6 şi 20 , sâmbăta între 7 şi 20 iar duminica între 7 şi 13,oo.

Papp Zsolt  , consilier independent , consideră că prezenţa acestor societăţi comerciale în centrul oraşului nu poate aduce numai avantaje pentru toţi locuitorii. Amplasarea  centrală a supermarketurilor este  profitabilă pentru cei învecinaţi cu acestea deoarece nu mai trebuie să facă deplasări cu maşina  , ceea ce ar presupune o cheltuială suplimentară.

În încheierea dezbaterilor , consilierul Ciută Ilie  menţionează că „ s-a luat această hotărâre ( n.r.- de stabilire a unui orar de aprovizionare)  datorită sesizărilor careienilor.Nu doresc să încurcăm activitatea niciunei societăţi dar consider că se poate ajunge la o soluţie agreată de ambele părţi.  Niciunuia dintre noi nu i-ar face plăcere să se scoale la ora 5 dimineaţa.Încercăm să ajutăm ,nu să încurcăm , dacă vă aduceţi aminte chiar la Unicarm am  cedat  din spaţiul verde pentru a le crea condiţii bune în desfăşurarea activităţii de aprovizionare”.

Propunerea consilierului Poosz a fost supusă la vot şi aprobată cu majoritate de voturi .

Daniela Ciută

comentarii

de MUTH LARISA SI TEGZES NATALIA la 26 ianuarie 2011 - 12:55

NOI NE-AM BUCURAT!

de IULIANA la 26 ianuarie 2011 - 16:22

Inchideti fratilor toate unitatile comerciale din Carei indiferent ce profil au,nu le aprobati modificarea sau prelungirea orarelor de functionare, la ce naiba ne trebuie locuri de munca,sau cine i-a pus pe astia sa investeasca, ca oricum muschilor unora din primarie nu le convine.Ce conteaza ca oamenii astia fraieri au investit in unele unitati,sau sau au sponsorizat evenimentele primariei.Inchideti si Careiul daca se poate de tot.Ce naiba mai cauta aici investitorii,ca oricum sunt bataia de joc a celor care care habar nu au ce inseamna o afacere si sa investesti pana la ultimul leut in ea,sa dai locuri de munca ,sa platesti impozite ca sa-si poata lua salariile cei din administratie si asa zisii politisti comunitari.

Lasati un comentariu