Pacient operat la lumina lanternei

• publicat la: 29 ianuarie 2011
Pacient operat la lumina lanternei

Un medic urolog de la spitalul din Negreşti Oaş s-a văzut nevoit, vineri dimineaţa, să continue o operaţie la lumina lanternei după ce curentul electric a fost intrerupt, iar lampa de deasupra mesei de operaţie s-a stins.

Timp de aproape o oră, toată echipa medicală s-a străduit din răsputeri să ţină pacientul in viaţă şi să liniştească familia intrată in panică, informează ProTV.

Pacientul, un bărbat in vârstă de 50 de ani, trebuia operat de urgenţă la rinichi pentru indepărtarea unui calcul. Nu doar lumina a fost intreruptă ci, din lipsă de curent, nici aparatele care care asigurau funcţiile vitale ale pacientului nu au mai funcţionat, aşa că medicul anestezist s-a văzut astfel nevoit să pompeze manual aer in plămânii bărbatului cu un balon de plastic.

„Am stat câteva minute şi nu a venit curentul. Am ieşit afară şi le-am cerut aparţinătorilor să vorbească cu conducerea să explice care e situatia. După 30 de minute, am rugat infirmiera să cumpere o lanternă. Mare noroc a fost că nu au apărut complicaţii, sângerări, că altfel chiar puteam pierde pacientul. Dacă operaţia era de prostata, de rezecţie, riscul era foarte mare, pentru că nu puteam să stăm cu hemoragia 40 de minute”, a declarat medicul Omer Hadi pentru Realitatea TV.

Pentru a remedia situaţia, electricianul spitalului a incercat să repornească generatorul, dar nu a reuşit pentru că bateria se descărcase din cauza gerului. Până la urmă, a apelat la bateria unei maşini aflate in apropiere, dar a durat ceva timp.

Conducerea spitalului a inceput o anchetă internă şi tot personalul medical şi administrativ implicat a fost nevoit să dea declaraţii pentru a se stabili cine se face vinovat pentru punerea in pericol a vieţii pacientului.

sursa  ziare.com

Lasati un comentariu