Papaya sporeşte virilitatea şi detoxifică organismul

• publicat la: 21 ianuarie 2011
Papaya sporeşte virilitatea şi detoxifică organismul

Un fruct exotic pentru noi, papaya are nenumărate proprietăţi, printre care acelea că întăreşte sistemul imunitar, reduce riscul de cancer, mai ales de colon, ţine plămânii sănătoşi, la fel ca şi inima, mărind şi virilitatea.

Conţinând vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre, papaya este excelent pentru sistemul imunitar, asigurând şi o bună digestie totodată. Până şi seminţele sale sunt cât se poate de sănătoase, conform Suite101.com.

Papaya conţine beta-caroten, pe care organismul îl converteşte în Vitamina A, care este esenţială unui sistem imunitar puternic. Tot papaya conţine şi Vitamina C şi E ambele benefice sistemului imunitar: prima măreşte numărul anticorpilor, iar a doua este un antioxidant foarte eficient.

Proprietăţi antiinflamatorii

Graţie acestora, papaya ajută la tratarea unor afecţiuni , printre care astmul şi artrita reumatoidă. În plus, acelaşi fruct bogat în antioxidanţi previne cancerul, în special pe cel de colon.

Papaya conţine şi papaina, o enzimă ce ajută digestia şi previne constipaţia. Cules verde, fructul abundă în această substanţă. Poate fi consumat în deplină siguranţă de femeile gravide, mai ales că taie greţurile matinale, fiind de folos şi în cazul „răului de mişcare”.

Protejează plămânii

Cercetările realizate la Universitatea de Stat Kansas au arătat că a consuma alimente bogate în Vitamina A, cum este cazul acestui fruct, este benefic plămânilor. Mai ales dacă eşti fumător sau expus în mod constant fumului de ţigară e o idee bună să incluzi papaya în alimentaţie. Studiile au arătat că fumatul şi expunerea la fumul de ţigară, în general, face ca organismul să fie privat de Vitamina A.

Bun pentru bărbaţi

Papaya conţine şi o enzimă numită arginina, despre care se ştie că îmbunătaţeşte fluxul sangvin în zona organului sexual masculin. De fapt, o formă mai concentrată de arginină este folosită pentru tratarea disfuncţiilor erectile.

Ajută la detoxifiere

Ceea ce nu mulţi oameni ştiu este că seminţele de papaya pot fi consumate, aroma lor uşor piperată făcîndu-le o alternativă viabilă la piperul negru. În plus, s-a descoperit că au şi proprietăţi antibacteriene, fiind eficiente împotriva E.coli, Salmonella şi a infecţiilor cu stafilococi.

Tot seminţele de papaya pot fi folosite pentru eliminarea paraziţilor intestinali, ajutând totodată ficatul şi rinichii să scape de toxine. O cură de detoxifiere a acestora presupune consumul lor zilnic (mestecarea şi înghiţirea seminţelor), după fiecare masă, timp de o săptămână.

sursa  ziare.com

Lasati un comentariu