Policlinica terorizată de maidanezi

• publicat la: 31 ianuarie 2011
Policlinica terorizată de maidanezi

Urmare a deselor solicitări din ultimul timp,ne-am deplasat  la sediul Policlinicii careiene, să vedem despre ce este vorba.O haită de maidanezi, similară celor ce-şi fac veacul prin centrul oraşului sau prin cartiere,patrula de zor în parcarea din faţa clădirii.

Am discutat cu personalul Policlinicii şi cu diverse persoane din jur şi am aflat că această haită de câini terorizeaza atât pacienţii cât şi personalul unităţii sanitare.

“Zilnic stau in faţa Policlinicii, umblă nestingheriţi printre oameni şi maşini iar unii dintre ei sunt chiar agresivi” declară pentru Buletin de Carei doctorul Marian Silviu.

Prof. gimnastică medicală Gal Ana afirma  că “ oamenilor ce vin la tratament le este frică să intre in Policlinică din cauza câinilor.E un adevarat circ când se incaieră.Nu cred că este normal să avem aşa ceva in plin centrul oraşului .Caută în containerele de gunoi pe care acum trebuie să le ţinem mereu închise.Ajung şi în curtea spitalului şi terorizează şi lumea de acolo.O colegă a fost nevoită să cheme un taxi ca să poată traversa curtea spitalului ”.

La fişierul Policlinicii, doamna Kati Bankos precizează că tot mai multe patrupede vin in ultimul timp in preajma unităţii astfel incât pun in pericol siguranţa persoanelor ce doresc să intre .

In apropiere se află un magazin  , situat la  parterul unui bloc,în care vinde Timea Sili. Relatările ei sunt desprinse parcă dintr-un scenariu de groază  „Seara, când mergem acasă trebuie umblat cu bota altfel se dau la noi, vin şi in faţa magazinului şi nu pot ieşi clienţii.Aici intre blocuri e un adevărat dezastru,trag afară mizeria din containerele de gunoi.  La părinţi le este frică să işi lase copii să vină singuri la magazin chiar dacă locuiesc in acelaşi bloc cu magazinul sau in blocul vecin. Eu locuiesc in apropierea casieriei Samtel şi este şi acolo o haită . Acolo jos, lângă casierie  latră toată noaptea ,nici nu ne putem odihni de ei”.

D-na Torok Ana s-a „adăpostit ” lângă un stâlp de la intrarea in curtea spitalului „Eu stau aici să intru la dl doctor Belbe dar mi-a fost frică  de câini că m-au inconjurat şi stau aici lângă stâlp până vine dl doctor”.

Administraţia policlinicii susţine că nu e de competenţa lor să ia măsuri şi va sesiza primăria pentru a se implica in inlăturarea patrupedelor din zonă.

Problema  câinilor fără stăpân nu este una nou apărută , ea persistă de ani buni  fără  vreun rezultat. In urmă cu aproximativ doi  ani , Primăria a incheiat un contract cu o firmă din Satu Mare , care a adunat toţi câinii fără stăpân din oraş , cazându-i  intr-un adăpost special amenajat ,de unde se puteau revendica  in timp de trei săptămâni.

Datorită intervenţiilor asociaţiilor iubitoare de animale,  acţiunea de strângere a patrupedelor a fost sistată până la găsirea unor soluţii care să satisfacă toate părţile implicate.

Au mai existat intre timp discuţii pe această temă , asociaţiile canine solicitând chiar crearea unui adăpost pentru câinii vagabonzi  unde aceştia să fie îngrijiţi până la găsirea unui stăpân, toate cheltuielile urmând să fie suportate de către Primărie.

Acţiunea  de acum o jumătate de an , de strângere a maidanezilor de pe străzi a fost un eşec datorită unor localnici care s-au opus ridicării acestora.

Cazul femeii din Bucureşti, decedată în urma atacului patrupedelor dezlănţuite, in urmă cu o săptămână  ar trebui să dea de gândit Primăriei, până nu e prea târziu .

Daniela Ciută


Un căţeluş mai aparte, s-a desprins de grup  , având „înclinaţii intelectuale ”

.

comentarii

de DOINA la 31 ianuarie 2011 - 19:35

Felicitari pt. articol.Era si timpul sa observe si sa traga cineva un semnal de alarma.Povestea cainilor vagabonzi dateaza de ani buni in orasul nostru,dar nu stim cand se vor gasi si solutii pt.rez.ei.Poate nu vede sau aude cine trebuie,sau asteapta sa avem si noi victime.Atunci sa te tii vereeeee !!!!!

de vasile la 1 februarie 2011 - 11:13

da si GARDIENI se plimba prin locurile mai caldute mai trec si pe acasa in timpu serviciului cersetori stau bine mersi la UNICARM si KAUFLANA PENY ai sperie putin pleaca 20 de metri si revin …da salaru vine din impozitele noaste

de MIRA la 1 februarie 2011 - 12:20

Va rog nu jigniti Politia Comunitara ,care dupa noua lege e Politie locala.politisti facuti la lumanare cu seful lor in frunte,care se ocupa de gainarii si nu de lucrurile reale care se intampla.Oare pe ce criterii au fost angajati ?cinei controleaza cum isi fac meseria ?si in ce mod ?Doamne fereste cine ne apara pe noi,analfabeti si duri,care sunt platiti din banii nostrii.

de cititor la 1 februarie 2011 - 13:01

Draga Mira, esti de servici la Primarie ?Te ocupi cu intretinerea imaginii personale a primarului si angajatilor lui? Merita ? Probabi ca pentru tine DA, dar contribuabilul amarat e cel mai afectat. Asta nu te mai intereseaza pe tine, nu?

de MIRA PENTRU CITITOR la 1 februarie 2011 - 18:06

Se pare ca esti asa de preocupat de persoana primarului ca nu mai intelegi nimic din ce am scris.Citeste inca o data si inca o data si poate in sfarsit vei reusi sa intelegi,macar printre randuri.

de windows2000 la 1 februarie 2011 - 18:29

unul dintre cainii din poze e al vecinei mele si nu e deloc agresiv latra numai dar e f fricos daca strigi la el isi ia talpasita

de johann la 1 februarie 2011 - 21:00

auzi cititor?!,ce legetura are primarul cu maidanezii? daca nu=ti convine ca el este primarul,muta-te in alta parte.

de johann la 1 februarie 2011 - 21:03

acei localnici care s-au opus ridicari cainilor,sa-i duca acasa la ei,pt ca noi avem copii si intr-o zi vor fi atacati ce aceste javre.

de alt cititor la 1 februarie 2011 - 21:05

decat sa va tot certati mai bine ati oferi niste solutii pentru a scapa de acest fenomen al cainilor vagabonzi.chiar ar fi necesar sa se rezolve ceva in acest sens !!!

de madmax la 2 februarie 2011 - 13:51

Este de competenta primariei sa se implice si sa rezolve problema. Chestiunea cu asociatiile care apara cainii: sa-i ia ei acasa sa se joace familiile lor cu maidanezii!

de medic din spital la 3 februarie 2011 - 15:48

w

de medic din spital la 3 februarie 2011 - 15:50

ieri , administratia spitalului a primit un telefon de la primarie prin care se solicita ca un muncitor de la intretinere sa iasa cu o matura si sa alunge maidanezii din fata policlinicii.Asa ca nu mai spuneti ca primaria nu se implica.Cum, asta e o lata poveste.De fapt, fiecare cum poate.

de multumim daniela ciuta la 4 februarie 2011 - 09:35

multumita articolului dumneavoastra, cred, au ajuns si hingherii in carei sa rezolve problema cum stim ca stiti si dumneavoastra ca o fac, ar trebuii acum, daca aveti bun simt, sa mergeti sa faceti poze si cand ii ridaca pe saracii catei sa vedeti careieni ce e cruzimea adevarata ba mai mult sa mergeti si la adapost in satu mare sa faceti niste poze si acolo sa vedeti cum sant tratati/ eliminati.
daca siguranta se cladeste pe acte de cruzime mai bine mor muscat de un caine si nu ma culc avand constiinta incarcata ca am contribuit la executarea unor fiinte nevinovate …
nu am cuvinte

de Daniela Ciuta la 4 februarie 2011 - 15:16

Situatia mentionata exista de mai mult timp si nu cred ca rezolvam ceva daca ne facem ca nu o vedem si bagam capul in nisip precum strutul. ! Eu nu pot sa fiu egoista si sa ma gandesc numai la mine ( cu toate ca prefer sa nu fiu muscata) , eu traiesc intr-o comunitate si nu imi este indiferent daca sunt muscati copiii , femeile sau batranii neajutorati.Nu improscand cu noroi rezolvati situatia.Daca se luau masurile de rigoare , de factorii decizionali,in timp util , nu se ajungea astazi in aceasta situatie.
Ca ziar local , avem datoria sa consemnam faptele reale din orasul nostru dar nu e de competenta noastra rezolvarea lor. Altcineva are trecuta in fisa postului aceasta sarcina.Sesizarile numeroase primite de noi in ultima perioada au fost ca un strigat de disperare din partea celor afectati de acesti caini.
Povestiti scena hingherilor celor muscati de caini sau celor care au copii muscati de caini sau celor ce nu se pot odihni noaptea sau nu pot circula ziua pe strazi. Oricum , nu ascunzandu-va dupa un pseudonim veti rezolva problema si nici atacand orbeste . Neimplicarea suficienta a administratiei a creat aceasta situatie dar consider ca un dialog intre aceasta si asociatiile de profil va aduce solutii viabile.Ati auzit cumva de cazul din Bucuresti, de femeia sfasiata de caini, care a decedat a doua zi? Poate aveti o mama; ce ati alege? Solutii exista dar e necesara implicarea directa. Implicati-va , veniti cu solutii nu cu lovituri si invective.

de gabi la 4 februarie 2011 - 19:41

solutia ar fi sa se creeze un adapost pt acesti caini. pana ce lucrul asta nu exista, nu avea rost sa scrieti articolul asta. „multumim daniela” are dreptate, si animalele sunt fiinte; cu ce e omul mai presus? ca poate gandi? asta e un avantaj, dupa cum s-ar deduce, desi la unii e chiar invers. trebuia sa propuneti solutia asta in articol, si era ok. in rest autoarea are dreptate, dar repet, cu solutia amintita de mine mai sus. adapost, nu hingheri, pt ca asa degeaba avem creier.

de otilia la 6 februarie 2011 - 21:06

dar ce faceti cu cainii aia ? ii omorati ce faceti cu cainii aia au si ei o viata domnule de ce sa ii prinda o companie care nici nu se stie de ea . poate o sai duca la capatul orasului unde o sai impuste da . domnul primar putea sa se intereseze de compania ,, free life„ nu de altcineva. domnul de la chioscul de ziare e tare dragut si el e un om milos fata de caini . uneori cand vin cititori sa se intereseze de ceva se sperie de acel sarman catel care nu are o casa o familie dar are un suflet care are grija de el . si ce cititori buni sunt in carei ca arunca cu pietre incercand sa il alunge , dar domnul e de treaba el zice sa nu alunge catelul ca si el e de treaba

de multumim la 7 februarie 2011 - 08:23

cainii care par bolnavi(adica marea majoritate)sant lichidati pe loc la adapostul din satu mare(E in careva sat dar nu stiu exact unde ) si nu cred ca treaba e facuta de un medic veterinar macar ci mai degraba asta este tot treaba hingherilor. cum o fac? cu cei mici e usor: ii iau de picioare si-i izbesc cu capul de beton, cu ceilalti nu stiu dar injectiile costa! se mai intampla ca ordinele sefilor sa fie de genul: dati-le drumul pe camp! nu e loc pentru tura de azi! am auzit si varianta asta. sa nu mai spun de trauma pe care o sufera cateii : eu am salvat unul dupa ce l-au prins si m-am rugat de ei sa mi-l dea , i-am gasit loc la o curte, si va spun ca 2 zile cainele a tremurat intr-una! e un soc foarte mare pt ei , de altfel sant pusi la gramada cate 4-5 caini intr-o cusca de nici jumate de m , sa incapa cati mai multi, cand legea spune clar ca ei trebuiesc transportati cate 1 /cusca si mai departe ii tin jumate de zi in partea din spate a unei masini descoperite la minus grade ei neputandu-se incalzi, nici nu vreau sa mi imaginez care sant conditiile de la adapost …
nu mi-as permite sa scriu daca n as sti, de altfel eu am si facut ceva nu doar scriu aici, anul trecut am gasit stapani la 8 catei de pe strada si nu mi-a fost usor.
eu va spun sincer ca nu am auzit inca de nimeni sa o pateasca. ei sant fricosi si nu se apropie de oameni nici macar atunci cand sant in haite.
problema care se pune e mai degraba ca UNI sant deranjati de prezenta lor. si atat. e pur egoism. dar este vina tuturor, a celor care au catei la casa si nu si i ingrijesc, ca de 2 ori pe an catelele trebuiesc duse la injectie(costa 5 lei) sau castrate( costa 50 lei/ o data-n viata). Fiind vina tuturor ar trebui macar sa ne simtim responsabili sa fim oameni intai si cel putin sa i acceptam pana problema se rezolva.
PRIMARIA DA, SI ASTA STIU SIGUR DE LA MEMBRI AI ASOCIATIEI DIN CAREI, 200 RON PE FIECARE CATEL PRINS DE HINGHERI! BANI care SE JUSTIFICA PRIN : prinderea, tratarea si intretinerea lor pe o perioada de minim 2 saptamani, in cazul adoptiei vaccinarea, deparazitarea etc LUCRU CARE NU SE INTAMPLA IN MOD CLAR!!!
in aceste conditii am foarte mare incredere ca lucrurile o sa se schimbe, CA PRIMARIA O SA -SI SCHIMBE ATITUDINEA . SE POATE SI ALTFEL!

E FOARTE USOR SA SESIZEZI O PROBLEMA SI DUMNEAZOASTRA SANTETI ACEIA CARE INCHIDETI OCHII NU EU, PE CAND DUMNEAVOASTRA, BULETIN DE CAREI, AVETI BAGHETA MAGICA SI PUTETI SCHIMBA ANUMITE LUCRURI, EU NU POT.
EU INTELEG CA SARACIA E MARE sasmdp dar nici nu va dati seama cate poate face un grup mic de oameni care vor sa schimbe ceva!

de multumim la 7 februarie 2011 - 11:05

Sterilizarea trebuie privita ca pe o metoda umana a reglarii numarului de caini de pe un areal. Cainele nu este dusmanul ci prietenul omului. Au fost doar cateva accidente nefericite din care ne grabim sa tragem concluzii. Nu poti omori mii de caini pentru ca unul s-ar putea sa muste asa cum nu poti omori mii de oameni pentru ca unii dintre ei sunt violatori sau criminali. De ce sa suferim toti pentru inconstienta, lipsa de educatie si morala a oamenilor care abandoneaza cainii pe strazi si dupa aceea tot ei se victimizeaza. In lipsa sanctiunilor se fac multe abuzuri si nedreptati. In toate tarile oamenii s-au civilizat pentru ca au fost obligati sa respecte legea. E singura metoda. Daca programul de sterilizare se mai amana, sau nu se voteaza in consiliu, situatia animalelor fara stapan nu se va rezolva niciodata. Noi nu cerem altceva decat normalitate prin respectarea legii de protectie a animalelor si asiguram iubitorii de animale ca vom fi neobositi in lupta noastra. Vom ajuta si salva in continuare cat mai multe vieti.

Rolul mass mediei este foarte important pentru informarea, promovarea si si crearea responsabilitatii civice.Le multumim pentru sprijin!

Presedinte FreeLife, Lucretia Simu

AM PRELUAT ACEST ARTICOL DE PE SITE-UL ASOCIATIEI FREELIFE>>> ESTE O LECTIE PT TOATALUMEA!

Lasati un comentariu