Reţeta succesului: Exerciţiu plus tenacitate

• publicat la: 9 ianuarie 2011
Reţeta succesului: Exerciţiu plus tenacitate

Exerciţiul continuu, in urma căruia ne concentrăm pe eliminarea erorilor precedente şi tenacitatea demonstrată pe parcursul desfăşurării activităţii, garantează succesul in orice domeniu.

„Persoanele consecvente, capabile să identifice greşelile proprii şi să nu le repete in acţiunile lor succesive, reuşesc să-şi construiască mult mai repede o carieră, o familie reuşită, un proiect artistic sau profesional, ori toate acestea la un loc”, susţine cercetătorul K. Rajasekharan, de la Institutul Kerala, India, citat de Ezinearticles.

„Abilitatea de a nu ne da bătuţi cu uşurinţă nu este tocmai la indemâna oricui, ci pare a fi o trăsătură moştenită genetic şi dezvoltată pe parcursul vieţii in mod individual.

Tenacitatea este deseori confundată cu motivaţia sau cu incăpăţânarea, dar poate fi definită ca o rudă cu ‘trăsături aristocratice’ a acestora, demonstrându-se de regulă o caracteristică a celor ce provin din familii deja realizate in plan social, profesional şi economic deopotrivă”, a subliniat cercetătorul.

In concluzie, asocierea celor două elemente in structura personalităţii individului ar reprezenta formula ideală pentru atingerea oricărui deziderat in plan personal şi nu numai.

Să fie acesta doar un alt mod de a intări zicala românească „norocul şi-l face omul”?

Sursa  ziare.com

Lasati un comentariu