Televizorul influenţează obiceiurile alimentare

• publicat la: 28 ianuarie 2011
Televizorul influenţează obiceiurile alimentare

Dacă te uiţi prea mult la televizor s-ar putea să te expui unor mari probleme de sănătate. Programele şi reclamele TV au un rol esenţial în influenţarea obiceiurile alimentare ale persoanelor, şi, în plus, timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului duce la dezvoltarea sedentarismului, anunţă oamenii de ştiinţă.

Deşi, la prima vedere sedentarismul nu pare o ameninţare foarte mare, totuşi contribuie în mod sigur la apariţia unor dereglări în procesul de depozitare a grăsimilor şi zahărului din organism. Astfel creşte riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a obezităţii, a osteoporozei şi a cancerului de colon, notează sănătateatv.ro.

De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o avertizare asupra sedentarismului. Iar asta mai ales în contextul în care aproximativ două milioane de decese pe an, la nivel mondial, sunt atribuite inactivităţii fizice. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 60% din populaţia globului duce o viaţă sedentară. Sedentarismul se poate numi astfel una dintre primele zece cauze de deces din lume. Unul dintre factorii care influenţează oamenii să mănânce în faţa televizorului sunt reclamele din timpul programelor TV, acestea din urmă îndemnând la un consum mai mare de alimente comparativ cu necesarul zilnic de calorii.

Potrivit cercetătorilor, alimentele consumate în faţa televizorului sunt foarte sărace în fibre, vitaminele A şi D, potasiu şi calciu. În schimb sunt extrem de bogate în grăsimi, zaharuri, sare şi colesterol.

sursa  Libertatea

Lasati un comentariu