China, acuzată că produce şi vinde orez din plastic

• publicat la: 11 februarie 2011
China, acuzată că produce şi vinde orez din plastic

Mai multe companii chineze au fost implicate de-a lungul anilor în mai multe scandaluri privind produse  falsificate sau contaminate. Unele dintre cele mai importante se referă chiar şi la mâncare. Acum, mass media din Singapore acuză China că ar produce orez fals, ceea ce poate fi foarte periculos pentru sănătate.
Potrivit cotidianului korean Weekly Hong Kong, orezul fals este distribuit în oraşul chinez Taiyuan, din provincia Shaanxi, scrie VeryVietnam.com.
Acest „orez” este un amestec de cartofi, cartofi dulci şi plastic. Este obţinut prin amestecarea cartofilor în forma grăuntelui de orez, după care se adaugă răşini sintetice.
Din moment ce noul orez nu se comportă ca şi cel normal, el rămâne tare chiar şi după ce a fost fiert. Aceste răşini sintetice sunt foarte periculoase dacă sunt consumate.
Un reprezentant al Asociaţiei Restaurantelor din China a spus că dacă se consumă trei farfurii din acest orez ar fi ca şi cum s-ar consuma o plasă de plastic.
Din cauza pericolului real, acesta a adăugat că se va face o investigaţie la companiile despre care se presupune că produc acest aliment.

Între timp, acest orez, care este foarte ieftin,asigura comercianţilor un profit frumos.

sursa jurnal.md

Lasati un comentariu