Istvan Benedek contestă organizarea alegerilor în UDMR

• publicat la: 7 februarie 2011
Istvan Benedek contestă organizarea alegerilor în UDMR

Aşa cum era de aşteptat, alegerile ce vor avea loc în UDMR în acestă lună provoacă dispute în sânul Uniunii condusă încă de Bela Marko. Printre primele voci care reclamă o organizare defectuasă a scrutinului se află lideri ai UDMR din judeţul Mureş, contestatari cu state vechi ai echipei actuale de conducere. Concret, este vorba de familia Benedek care, prin vocea lui Istvan Benedek, lider al UDMR Târgu-Mureş, acuză că viitorul lider al Uniunii este dictat de sus şi că alegerile nu vor fi cu adevărat democratice. Potrivit lui Istvan Benedek, chiar norma de reprezentare a membrilor la alegeri este în măsură să vicieze rezultatul votului, în condiţiile în care se aplică două măsuri la numărul de voturi exprimate de maghiari la alegerile parlamentare în favoarea UDMR în funcţie de mediul rural şi cel urman.

Care sunt nemulţumirile fraţilor Benedek?

„La 1.700 de votanţi din rural este desemnat un delegate, iar în oraş, la 7.500 de votanţi, unul. Deci, 22 de delegaţi din provincie şi patru din Târgu-Mureş. Este un lucru negativ”, a declarat Istvan Benedek, care acuză, totodată, lipsa democraţiei în interiorul UDMR.

Declaraţiile lui Istvan Benedek au fost făcute după ce la sfârşitul lunii ianuarie UDMR Târgu-Mureş a decis prin vot secret susţinerea lui Hunor Kelemen pentru a prelua frâiele UDMR cu prilejul Congresului de la Oradea de la finele lunii februarie când va intra în competiţie cu Peter Eckstein Kovacs şi Gergely Olosz.

sursa rlonline

Lasati un comentariu