Nokia instalează Windows Phone pe smartphone-uri

• publicat la: 12 februarie 2011
Nokia instalează Windows Phone pe smartphone-uri

Nokia a anunţat vineri că a încheiat cu Microsoft un parteneriat în urma căruia producătorul finlandez de telefoane mobile va folosi Windows Phone ca platformă software pentru smartphone-urile produse . Noul director general Nokia, Stephen Elop, încearcă să restructureze compania şi să recâştige poziţia de lider global al industriei telefoanelor mobile.

Nokia şi Microsoft încearcă să ajungă din urmă Google şi Apple pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, transmite Reuters.

“Este un parteneriat născut din frica celor două companii că vor fi marginalizate de Apple şi Google, dar nu există vreun glonţ de argint”, comentează un analist al CCS Insight.

Windows Phone este considerat unul dintre cele mai bune sisteme de operare pentru telefoane mobile, fără prea multă popularitate printre consumatori pentru moment.

Nokia a pierdut abrupt cotă de piaţă în ultimii ani pe segmentul smartphone în favoarea iPhone şi telefoanelor cu sistem de operare Android dezvoltat de Google. De altfel, Android a devenit cel mai folosit sistem de operare smartphone din lume în trimestrul al patrulea din 2010.
Nokia a precizat că anii 2011 şi 2012 vor fi de tranziţie, perioadă în care se va construi parteneriatul cu Microsoft.Nokia consideră că echipa de management nu va suferi schimbări importante.

“Este o recunoaştere sinceră că strategia Nokia în privinţa platformei software a eşuat şi subliniază cât de serioasă este problema companiei finlandeze. O astfel de alianţă ar fi fost de neconceput acum 12 luni”, a adăugat expertul citat.
Pentru Microsoft, parteneriatul cu Nokia duce la o adoptare largă a platformei Windows Phone, eclipsată până acum ca vânzări şi popularitate de Android.

sursa antena3

Lasati un comentariu