Oamenii sunt mai fericiţi lângă copaci

• publicat la: 28 februarie 2011
Oamenii sunt mai fericiţi lângă copaci

Oamenii care trăiesc în apropierea copacilor trăiesc mai mult şi sunt mai fericiţi, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Illinois, informează Earth Telegraph. Cercetătorii susţin că oamenii au relaţii mai vesele şi se descurcă mai bine la teste dacă locuiesc în cartiere cu copaci. De asemenea, străzile cu arbori încurajează o rată mai mică a infracţionalitaţii şi o atmosferă mai civilizată, chiar şi în zonele mai sărace, au mai descoperit cercetătorii.

Aceştia cred că a locui în apropierea parcurilor şi a altor spaţii verzi este “esenţial pentru bunăstarea fizică, psihologică şi socială”. “Natura calmează oamenii şi îi ajută să întinerească din punct de vedere psihologic”, a declarat profesorul Frances Kuo, cel care a condus studiul.

Cercetarea mai arată că nivelele de sănătate pot fi prevăzute de cantitatea de spaţiu verde care se află pe o rază de până în doi kilometri. De asemenea, oamenii în vârstă trăiesc mai mult dacă se află la distanţă mică de parcuri şi alte spaţii verzi.

“Studiul nostru arată că oamenii cu acces scăzut la natură au un grad scăzut de atenţie, nu se descurcă în ce priveşte problemele majore ale vieţii şi au control scăzut al impulsurilor”, a declarat profesorul.

sursa green-report

comentarii

de vasile la 2 martie 2011 - 00:36

…asa ca daca domnul Primar nu vrea sa transforme Careiul intr-o casa de nebuni ar fi bine sa aiba grija cum ‘manajuieste’ spatiul verde al orasului, cu precadere parcul.

Mie sincer, tare imi place cum a facut administratia ultimilor 20 de ani un oras exemplar in materie de kitsch.

Si la mai mare!

Lasati un comentariu