Salarii mai mici în sistemul sanitar

• publicat la: 9 februarie 2011
Salarii mai mici în sistemul sanitar

Sporuri mai mici pentru unii angajaţi din Sănătate. Asta pregăteşte ministerul de resort printr-un proiect de hotărâre. Comparativ cu anul trecut, în unele situaţii, unele sporuri scad cu procente de la 5 la 15%.

Cel mai mult au de pierdut la capitolul sporuri angajaţii de la leprozeria Tichileşti. Dacă în 2010, pentru aceştia erau prevăzute sporuri de 50 până la 100% din salariul de bază, în proiectul pe acest an, sunt prevăzute procente de 45 până la 85%.

Aceeaşi pierdere la venit, de 5 până la 15% i-ar putea afecta şi pe angajaţii din unităţile de medicină legală, dar şi cadrele care lucrează teste HIV/SIDA. O scădere de 5% la sporuri vor înregistra şi cadrele medicale care vor fi încadrate la categoriile de personal care îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase de muncă. Astfel, sporul pentru aceştia va fi de până la 25%, comparativ cu 2010, când era de până la 30%.

Tot o scădere de 5% la sporuri este prevăzută şi în cazul angajaţilor din unităţile de primiri urgenţe din spitale sau cei care lucrează în serviciile de urgenţă, cum ar fi SMURD şi Ambulanţa. La aceştia, sporurile scad de la 75 la 70%. Alte sporuri rămân neschimbate. Oricare dintre acestea se vor achita, potrivit proiectului, în limita bugetului aprobat, aceeaşi prevedere fiind valabilă şi în 2010.

sursa  Cotidianul

Lasati un comentariu