Ţapinarii din Parcul Dendrologic

• publicat la: 11 februarie 2011
Ţapinarii din Parcul Dendrologic

In urmă cu o săptămână consemnam  importantele tăieri de arbori din incinta Parcului Dendrologic.După apariţia articolului au fost tăiaţi şi copacii  bolnavi, găunoşi pe dinăuntru, chiar dacă aceştia nu erau  marcaţi. Niciuna din persoanele contactate  până acum nu a putut preciza care este numărul copacilor propuşi pentru tăiere.

In ultimele zile, tăierile s-au efectuat in spatele terasei ce funcţionează numai pe perioada verii. A rămas un teren ca-n palmă, fără urmă de copac. Arborii tăiaţi nu au mai fost incărcaţi in camioane şi remorci ca şi până acum  ci au fost traşi cu un tractor,  din parc până in curtea DSPL, pe un drum public.

Imaginile vorbesc de la sine , nu credem că mai este nevoie de vreun comentariu.

Si tot din imagini  şi din ciotul rămas in pământ se va putea vedea dacă intradevăr s-au tăiat numai salcâmi sau au  căzut sub lanţul drujbei şi vreo câţiva tei, aşa cum au afirmat pensionarii aflaţi  mereu in parcul careiean.

redacţia

comentarii

de castel la 11 februarie 2011 - 19:23

e jaleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

de gabi la 12 februarie 2011 - 07:47

dar care e faza? de ce nu va convine ca se taie copacii bolnavi? ce nu e in regula cu asta? ati vazut copaci sanatosi care sa fi fost taiati? din cate am vazut la articolul de saptamana trecuta, lemnele acelea din remorca nu prea erau sanatoase, poate oamenii se pricep, au determinat ca acei copaci sau acele ramuri nu au nici un viitor, si actioneaza acum. poate ar fi fost mai ok sa faceti un interviu cu cineva din oras care se pricepe la domeniul asta, sa isi dea el(ea) cu parerea…doar o idee.

de LUCA la 13 februarie 2011 - 18:39

Ce bine-mi pare ca ati luat iar tzeap!!!

de LUCA la 13 februarie 2011 - 18:40

Teapa= tzeapa !!

de un careian la 14 februarie 2011 - 14:31

Nu stiu cand si-a schimabat statutul parcul nostru, de la parc dendrologic ocrotit la spatiu pentru defrisare ?
Dupa parerea mea n-ar avea voie sa taie nici un copac , mai ales cei sanatosi.Pana acum trei din cei multi care au fost taiati erau bolnavi si au fost lasati la vazul lumii.
Parcul a reprezentat mult timp capodopera orasului ,iar in momentul de fata este distrus atat arborii , cladirile,un teren de tenis, cat si trotuarul .
Nu are importanta ce fel de arbori cad sub lama drujbei, de o fi plop canadian, salcam ,sau tei , toti erau frumosi , ne tineau vara racoare si un aer proaspat , daca nu ar fi fost taiati mai traiau sute de ani.Cei care au scapat o sa fie poate distrusi de vanturile puternice ale furtunilor datorita faptului ca s-au executat taieri masive in ultimii ani .
Tupeul primarului nu cunoaste limite , face orice numai banul sa-i iasa .A distrus parcul ,lasa primaria in datorii, a angajat cu pile o multime de oameni la primarie, va urma dupa cum am auzit un nou proiect de modificari pe strada 1Decembrie unde probabil ca se vor taia toti castanii de pe alee .Iaca asa in patru ani de mandat va da sah mat orasului ,felicitari !
De vina sunt si consilierii ca accepta asemenea proiecte , o parte din succes li se atribuie si lor , felicitari !
Avem deci la carma orasului un om lipsit de scrupule care a fost sustinut de tigani la alegeri ,si o gasca de consilieri incompetenti , iara noi careienii stam pasiv sa-i aplaudam .Bravo!!

de ss la 19 februarie 2011 - 11:12

De ce dati doar poze cu copaci uscati.Intrati pe youtube si dati defrisari in parc dendrologic Carei si veti vedea filmulete cu taieri de copaci foarte sanatosi care nu meritau sa fie taiati.

de PENSIONAR la 19 februarie 2011 - 19:08

De vreo 3,4 ori au cazut crengile (in timp ce taiau copacii ) peste cablurile de curent le-au rupt bineinteles ,intrerupand curentul din zona acolo se lucreaza ca in codru,nimeni nu tine cont de nimic a fost intrerupta si emimisiunea radio mai bine de o ora si la multe firme din jurul parcului care se alimenteaza de la acel transformator ,ar trebui dati in judecata pentru prejudiciile aduse.Este un haos total si in Kastel si in parc,nimeni nu-i controleaza pe acei muncitori care nu au nici un pic de responsabilitate.Eram acolo cand sa intamplat ,ei radeau ca nerusinatii .Sunt pensionar si ma mai plimb prin parc cu alti pensionari,vedem cata nepasare exista da salarii mari le trebuie.

Lasati un comentariu