Agenţia pentru Protecţia a Mediului aşteaptă careienii la dezbatere publică pe teme de mediu

• publicat la: 4 martie 2011
Agenţia pentru Protecţia a Mediului aşteaptă careienii la dezbatere publică pe teme de mediu

O binevenită iniţiativă vine din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare. Pentru a cunoaşte îndeaproape problemele de mediu cu care se confruntă cetăţenii, respectiv de a oferi posibilitatea acestora de a participa activ la procesul de elaborare de reglementări prin sugestiile adresate, APM Satu Mare organizează lunar (începând cu luna martie), la sediul autorităţilor publice urbane (Satu Mare, Carei, Tăşnad, Negreşti Oaş, Livada, Ardud) dezbateri publice cu participarea cetăţenilor şi a reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, a autorităţilor publice locale, respectiv a Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Satu Mare.

Intâlnirea de la Carei va avea loc in data de 9 martie cu incepere de la orele 11,oo in sala de şedinţe a Primăriei Carei. Sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să semnaleze probleme de mediu existente pe raza oraşului Carei.

Pentru a oferi posibilitatea cetăţenilor de a-şi depune în scris observaţiile, nemulţumirile precum şi sugestiile cu privire la protecţia mediului., se vor amplasa un număr de 20 de urne la cotidienele judetene, la sediile primăriilor Ardud, Berveni, Botiz, Carei, Foieni, Livada, Negreşti Oaş, Odoreu, Oraşul Nou, Păuleşti, Petreşti, Tăşnad, Vetiş, precum şi la sediile APM Satu Mare, GNM-Comisariatul Judeţean Satu Mare şi SGA Satu Mare.

Începând cu luna aprilie dezbateriile publice se vor desfăşura după ora 15.00, pentru a asigura posibilitatea participării cetăţenilor după programul de lucru.

La Carei, ultima dezbatere publică organizată de Primărie a avut loc in cursul lunii mai a anului 2010,când s-a pus in discuţie ruta de aprovizionare a magazinului Kaufland. Dacă dezbaterea din 5 mai 2010 a fost o simulare doar(din moment ce decizia rutei de aprovizionare a viitorului magazin fusese aprobată încă din martie ,prin decizia1509 din 01.03.2010) sperăm ca Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare să ţina cont de toate problemele existente la nivelul municipiului pentru ca acestea să poată fi remediate în cel mai scurt timp posibil.

redactia

Lasati un comentariu