Curăţenia de sărbători

• publicat la: 29 martie 2011
Curăţenia de sărbători

Primăvara, dar şi apropiatele sărbători, ii umplu de spaimă pe toţi păianjenii care au avut indrazneală să-şi ţeasă pânze in casa mea şi fiecare firişor de praf devine, vrând-nevrând, amintire. Incepe curăţenia de primăvară!

De fiecare dată când mă gândesc că totul cere să fie curăţat in casă, imi pare rău că nu semăn cu o zeitate indiană cu multe braţe (Kali, de exemplu)! Gânditi-vă ce simplu ar fi: aş spăla covorul cu două mâini, aş curăţa parchetul cu alte două, aş spăla geamurile si aş impături rufele spălate cu restul mâinilor….şi totul s-ar termina in câteva zeci de minute, nu in ore intregi de-a lungul câtorva zile, strecurate intre venirea de la muncă seara târziu şi un duş rapid -ajută la dezmorţirea spatelui după spălatul covorului- inainte de somn.

Si, cu aceeaşi stare de spirit cu care dimineata mi-aş da jumătate din salariu pentru incă o oră de somn, primăvara -atunci când e vorba de curăţenie- aş apela la ajutor. Nu vă gânditi că o să mă apuc să dresez câinele ca să dea cu mopul in timp ce se joacă cu mingea prin casă sau că o să imi rog mama să mă ajute. Mă gândesc la ajutorul unei menajere sau la cel al unei firme de curăţenie.

S-au dus demult vremurile in care era suficient ca bunicile noastre să le roage pe femeile de serviciu să le ajute cu curăţenia şi să dea, in schimb, mâncare, haine bune şi doar câţiva bani. Acum banii sunt cei mai importanti -e şi firesc să fie aşa- dar asta inseamnă că nu toată lumea işi poate permite ajutorul unei alte persoane sau pe cel al unei firme specializate. Ce-i de făcut?

Curăţenia….care se face  singură

Nu-i vorba de un aspirator minune -deşi mi-aş dori micutul aspirator căruia ii dai drumul şi merge singur prin casă, aspirând- şi nici de o reţetă minune!

E vorba de un program care -fără să te epuizeze intr-o singura zi- iti ingăduie să iţi faci curăţenia de primavară in etape.

10 minute pe zi!

In primul şi in primul rând, ia-ţi câteva minute in fiecare zi pentru a strânge lucrurile imprăştiate prin casă, pentru a face paturile şi pentru a spăla vasele. Nu uita să arunci pliantele, ziarele şi revistele, precum şi facturile plătite. Dacă iti rupi câteva minute pentru a face asta zilnic nu vei avea probleme atunci când vei face curăţenie generală.

Implică-ţi toată familia!

Dacă fiecare membru al familiei face măcar un mic efort -să işi strângă jucăriile sau hainele- tu nu te vei stresa şi vei avea mai puţine de făcut!

Iar dacă ii poţi ruga pe cei din jurul tău să te ajute şi să curete fiecare dintre ei fie vasele, fie bucătăria măcar o dată la câteva zile, viaţa ţi se va părea mai frumoasă!

Secţiuni sau zile.

Dacă imparţi fiecare secţiune a casei şi ii acorzi prioritate intr-una dintre zilele săptămânii, vei putea petrece mai puţin timp la curăţenie. Poţi incepe să speli bucătăria luni -speli frigiderul, arunci mâncarea care nu iti mai trebuie, speli toate suprafeţele, blatul, chiuveta, aragazul şi hota, in altă zi poţi spăla toate geamurile, miercuri poţi face curat in băi şi poti spăla toate aşternuturile şi in restul zilelor poti curăţa  terasele.

Metoda ajutorului

O simplă căutare pe internet iti va arăta care sunt preţurile practicate de agenţiile specializate in menaj. Orice metodă aţi alege pentru curăţenia de primăvară, cea cu „ajutor” sau fără, vă uram succes !

Voi cum incepeţi curăţenia? Aveţi anumite trucuri? Impărtăşiţi-le şi altora !

Lasati un comentariu