Extremiştii maghiari umbresc Sărbătoarea Maghiarilor de pretutindeni

• publicat la: 15 martie 2011
Extremiştii maghiari umbresc Sărbătoarea Maghiarilor de pretutindeni

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte al PC ia atitudine faţă de extremiştii maghiari care au trecut la acţiuni directe de provocare la violenţă prin spânzurarea simbolului naţional Avram Iancu în public.

„Extremiştii maghiari au trecut la acţiuni directe de provocare la violenţă prin gestul lui Csibi Barna care a spânzurat în public, în centrul oraşului Miercurea Ciuc, în data de 14 martie, simbolul naţional Avram Iancu. Acţiunea a avut loc sub privirile copiilor, după care Csibi Barna a postat înregistrarea pe internet.

Csibi Barna este liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, o organizaţie interzisă până şi în Ungaria, dar tolerată de autorităţile române! Acum câteva zile, Csibi Barna, care este, culmea, funcţionar al statului român în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, a fost iertat de procurori pentru alte gesturi extremiste şi ofensatoare la adresa statului român” se mentioneaza in comunicatul de presa remis redactiei.

Rămâne de văzut care vor fi măsurile pe care le vor lua autorităţile statului român în faţa acestei provocări mai ales Agenţia Naţională  a Funcţionarilor Publici din cadrul căreia face parte extremistul Csibi Barna.

redactia

comentarii

de MITICA la 15 martie 2011 - 20:25

ARE DREPTURI CA TOTI ROMANI RUSINE

de MITICA la 15 martie 2011 - 20:27

AM FOST LA TIRGU SECUIESC SI SINT MULTI MULTI OAMENI DE VALOARE

de gargara la 16 martie 2011 - 09:52

hai sa le luam pe rand:
1) atata timp cat legea nu prevede clar ca Avram Iancu este un simbol national, fapta respectiva nu este prevazuta de codul penal. Ca urmare, ea nu exista si nu poate fi pedepsita. Daca vrem ca asa ceva sa nu se mai intample, trebuie sa determinam Parlamentul Romaniei sa adopte legi cu prevederi si sanctiuni clare. Altfel, vorbim degeaba despre extremistii unguri. Asta despre simbolurile nationale.
2) aceeasi legislatie aiurita romaneasca nu mai prevede (din cate stiu eu) interzicerea simbolurilor fasciste, horthyste etc. pentru ca puterea sa nu se mai Ca urmare, Vas Albert ( care – daca nu ma insel – a fost condamnat ca si criminal de razboi de instantele romanesti si nu stiu sa fi fost candva reabilitat) poate fi apreciat public. Iar numele lui poate fi folosit pentru denumirea unor scoli sau a unui pluton secuiesc etc.
Si apoi, daca nimeni nu i-a facut nimic lui Radu Mazare cand a aparut public in uniforma germana din al doilea razboi mondial, de ce s-ar grabi cineva sa ia masuri contra celor care folosesc numele lui Vas? Insa bine ca s-au grabit sa ia masuri impotriva oricarei aprecieri a criminalului de razboi Ion Antonescu.
3) Daca era vorba de spanzurat cineva pentru fapte la 1848, atunci mai mult merita Kossuth Lajos, criminalul care din pozitia sa de guvernator al Ungariei a ordonat distrugerea satelor romanesti pentru a lichida rezistenta nationala condusa de Avram Iancu. La 1848 romanii nu au initiat actiuni militare pana dupa masacrele comise impotriva lor de catre clasa conducatoare maghiara care nu accepta ca si romanii meritau libertatea. Ideea conducatoare a revolutiei ungare si a lui Kossuth insusi era ca romanii puteau fi liberi numai daca deveneau unguri. In numele acestei idei s-a dat proclamatia de la Pesta din 15 martie 1848 care cerea ca Tansilvania sa fie incadrata in Ungaria si tot in numele ei, Kossuth si alti conducatori unguri din 1848 au decis ca romanii trebuie lichidati daca nu accepta ideile revolutiei ungare.

de gargara la 16 martie 2011 - 09:57

lui Mitica
La Targu Secuiesc ca si in alte parti din Romania si din lume sunt si oameni de valoare si persoane ca Csibi Barna. Sau poate ai vrut sa spui ca Csibi Barna e vreu om de valoare?! Ca daca da, atunci e clar ce fel de Mitica esti.
Ce are a face existenta unor oameni de valoare intr-o localitate cu fapte provocatoare ca acelea ale acestui subdezvoltat mintal care nici nu stie romaneste dar este angajat de statul roman. Eu am inteles ca in institutiile publice ar trebui sa existe si angajati care sa cunoasca limba minoritatii locale, dar nu am inteles ca in numele acestei idei sa fie angajati indivizi care nu cunosc limba romana. Desigur, vorbesc despre Romania, nu despre intreaga Uniune Europeana.

de gargara la 16 martie 2011 - 10:01

la punctul 2 de la interventia anterioara lipseste ” sa nu se mai prevaleze de aceste prevederi pentru a impiedica manifestatiile antiguvernamentale”

Lasati un comentariu