Extremistul Csibi Barna, funcţionarul care l-a “spânzurat” pe Avram Iancu, a fost detaşat in Tara Moţilor

• publicat la: 18 martie 2011
Extremistul Csibi Barna, funcţionarul care l-a “spânzurat” pe Avram Iancu, a fost detaşat in Tara Moţilor

Funcţionarul public Csibi Barna, angajatul Direcţiei Finanţelor Publice a judeţului Harghita care l-a “spânzurat” pe Avram Iancu, a fost detaşat pentru şase luni de către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, în Abrud, Judeţul Alba, oraşul în care a urmat clasele elementare fostul revoluţionar.

Csibi Barna va fi, totodată, cercetat şi de către Comsia de Disciplină pentru gestul său.

Potrivit şefului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Harghita, Kedves Imre, “detaşarea va intra în vigoare de luni şi are o durată de o jumătate de an”.

El a spus că ordinul şefului ANAF i-a fost înmânat lui Csibi Barna.

Csibi Barna a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că “ordinul este legal” şi că îl va respecta.(…)
Potrivit ANAF, Codul de conduită a funcţionarilor publici, stabileşte că, printre principiile care guvernează conduita profesională a funcţionarilor publici se numără şi prioritatea interesului public, principiu conform căruia funcţionarii publici au îndatorirea de a considera interesul public mai presus decât interesul personal, în exercitarea funcţiei publice.

De asemenea, articolul care se referă la “loialitatea faţă de autorităţile şi instituţiile publice” arată că funcţionarii publici au obligaţia de a apăra în mod loial prestigiul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acesteia.

Csibi Barna a solicitat, săptămâna trecută, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din Miercurea Ciuc istoria evenimetelor din 1848-1849.

El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care “l-a condamnat” şi apoi l-a spânzurat.
Manechinul care îl întruchipa pe Avram Iancu a fost “condamnat la moarte prin spânzurare” de un “tribunal” care l-a găsit vinovat de “crime împotriva umanităţii şi genocid”.

Marţi, pe blogul personal, Csibi Barna a făcut următoarea remarcă: “Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi cei care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi a secuilor”.

Parchetul Tribunalului Harghita s-a autosesizat şi îl va cerceta pe Csibi Barna pentru instigare la discriminare.
sursa Gandul.ro

Lasati un comentariu