Jos Masca ! la Teatrul de Nord

• publicat la: 22 martie 2011
Jos Masca ! la Teatrul de Nord

Un spectacol de Adriana Vaida aduce  în atenţia copiilor câteva personaje din basmul nostru popular care se pare c-a început să fie uitat, dacă nu prea puţin luat în seamă. Ni se propune  o poveste clasică  nu cu personaje îmbrăcate în costume populare, ci cu unele aşezate în zilele noastre, aduse cât mai aproape de percepţia şi gustul copilului de azi, cu părinţi foarte ocupaţi care, din păcate, uneori are acces doar la desenele animate robotizate, pline de violenţă de la televizor şi la tot felul de jocuri pe internet.

Ne jucăm, cântăm, dansăm şi ne amuzăm!

Şi dacă, odată ieşit din sala de spectacol, un copil îşi va întreba educatorul ori părintele cine este Voinicel – Făt-Frumos, Ilenuţa – Cosânzeana, Baba Hârca – Doftoroaia, Moş Ispravă – Şugubăţul, Coţofănica – Fata leneşă şi răzgâiată sau Balaurul – Zmeul, iar acesta va avea răbdarea să-i explice, dându-i exemple din atâtea şi atâtea poveşti populare româneşti, incitându-l să le citească, atunci scopul nostru a fost atins.

Sunteti invitati la Teatrul de Nord Satu Mare , joi 24 martie de la orele 11,00, sa vizionati spectacolul pentru copii JOS  MASCA,o adaptare  după Costin Popescu.

Distribuţia:

Ilenuţa – Andreea Mocan

Coţofănica – Dorina Nemeş

Baba Doftoroaia – Alina Negrău/Carmen Frăţilă

Voinicel – Vlad Mureşan/Ciprian Cosma

Moş Ispravă – Cosmin Domnişan/Stelian Roşian

Balaurul – Sergiu Tăbăcaru

Un spectacol de Adriana Vaida,muzică şi aranjament muzical: Fany Boca iar coregrafia: Gabriela Tănase.

redactia

Lasati un comentariu