Ora Pământului 2011, sărbătorită pe 26 martie

• publicat la: 24 martie 2011
Ora Pământului 2011, sărbătorită pe 26 martie

Pe 26 Martie 2011, între orele 20.30-21.30, oameni din toată lumea marchează Ora Pământului. Campania este la a patra ediţie şi a devenit deja o tradiţie, având o participare ce a intrat în istorie.

În anul 2010, după 3 ani de la debutul din Australia, ea a atins cca 1 miliard şi 300 de milioane de locuitori ai planetei. Încă din anul 2008, sub sloganul „Lasă Pământul să respire!” România s-a alăturat Campaniei prin intermediul site-ului www.orapamantului.ro stingând pentru o oră lumina ca semnal la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile şi fiind prima ţară din lume, după ţara organizatoare, cu site special dedicat Campaniei.

În 2011, mesajul Campaniei este „Schimbarea suntem noi!”. Este momentul să înţelegem că Pământul are nevoie nu numai de un semnal de alarmă, ci de o schimbare pozitivă profundă, una la nivelul mentalităţii privind relaţia noastră cu mediul înconjurător. Această schimbare începe cu fiecare dintre noi,cu lucruri oricât de mici, care merg dincolo de stingerea pentru o oră a luminilor neesenţiale funcţionării.

Instituţii de cultură cu o istorie impresionantă, cum ar fi Opera Naţională Bucureşti şi Filarmonica „George Enescu”, precum şi alte instituţii, companii şi organizaţii, printre care Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Palatul Parlamentului, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Jandarmeria Municipiului Bucureşti, Cotidianul România Liberă, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, precum şi zeci de primarii din ţară susţin mesajul Campaniei şi invită la acţiune. Sunteţi invitaţi pe www.orapamantului.ro/ecologie-probleme-şi-soluţii să vorbiţi despre problemele ecologice din cadrul comunităţii dumneavoastră şi despre soluţiile posibile.

În Bucureşti, pentru seara de sâmbătă 26.03.2011, cu ocazia Orei Pământului, au fost pregătite o serie de activităţi atractive. Astfel, în Parcul Herăstrău, tinerii se vor aduna pentru a desena din lumânări Globul Pământesc şi Harta României. Membrii Clubului Montan EcoXtrem vor cânta la chitară. Se vor da interviuri şi se vor face fotografii.

În câteva restaurante bucureştene se va putea lua cină la lumina lumânărilor. Două dintre hotelurile cele mai importante ale Capitalei, Marriott şi Howard Johnson, au pregătit şi ele decoruri cu lumânări pentru restaurantele şi barurile din incintă şi vor stinge luminile exterioare precum şi o parte din cele interioare. Angajaţii le vor povesti oaspeţilor despre implicarea în proiect. Se vor afişa informaţii atât în exterior cât şi în interior pe bannere, plasme şi afişe. În semn de apreciere, oaspeţii care se alătura proiectului vor avea parte de surprize.

sursa rlonline

Lasati un comentariu