Parteneriat educativ între Continental şi Şcoala Nr. 1 din Carei

• publicat la: 29 martie 2011
Parteneriat educativ între Continental şi Şcoala Nr. 1 din Carei

Luni, 28 martie, a avut loc o întâlnire a conducerii societăţii ContiTech Carei cu reprezentanţi ai Liceului German “Johann Ettinger” din Satu Mare şi ai Şcolii Generale Nr. 1 din Carei.

Aceasta a avut ca scop încheierea unor parteneriate educative pentru promovarea tinerelor talente şi educaţia în matematică, IT, ştiinţele naturii şi tehnologie. La eveniment au participat viceprimarul Keizer Ludovic şi consilierii Muller Ioan şi Temfli Vasile,din partea Şcolii Generale nr.1 a fost prezentă dir.adj.Andrea Beleny iar din partea Liceului german „Johann Ettinger” din Satu-Mare,profesoara Maier.

,,Elevii şcolilor primare sunt într-o etapă de formare, fiind un moment prielnic pentru a introduce aceste materii de studiu. În acest mod, le trezim curiozitatea şi entuziasmul de la o vârstă fragedă. În acelaşi timp şi profesorii beneficiază de acest ajutor, deoarece materialele pot fi integrate în lecţii şi se potrivesc curriculei”, a explicat Rafael Mansurov.,directorul ContiTech Carei.

Bogdan Georgescu, directorului adjunct al Direcţiei de cultură şi învăţământ din cadrul Primărie Municipiului Carei a vorbit despre importanţa acestui parteneriat: ,,În lumina marilor schimbări şi a cerinţelor foarte înalte în mediul profesional, cooperarea între şcoli şi companii este mai importanăt ca niciodată. Astfel, parteneriatul între Şcoala generală nr.1 din Carei şi Continental este un semnal pozitiv şi foarte important”.

Acest parteneriat se numără printre cele 31 de acorduri de cooperare care au fost semnate în 12 locaţii din Germania şi România.

Grupul-ţintă pentru proiecte sunt copiii din clasele I-IV – deocamdată de la secţia germană – dar mai târziu acesta se va extinde şi la clasele cu predare în limbile română şi maghiară. „Proiectul se bazează pe învăţarea timpurie şi promovează calităţile personale” a adăugat Delia Viland, purtător de cuvânt al societăţii ContiTech Carei.

„NaWi – Science – How Does That Work” şi „KiTec – Kids Discover Technology” la cererea Wissensfabrik (Fabricia de Ştiinţă), au fost dezvoltate de către Institutul pentru predarea chimiei din cadrul Universitaţii din Frankfurt/ Main şi Centrul de transfer al neuroştiinţelor şi învăţării (ZLN) din Ulm împreună cu Facultatea de tehnologie şi didactică a Universităţii din Dortmund. Experimentele realizate prin „NaWi – Science – How Does That Work” cuprind domeniile tehnologiei structurale, a automobilelor şi electronicii. Înainte de a da startul proiectului, profesorii primesc un manual de pregătire şi sunt instruiţi de reprezentanţii companiei, care sunt în primul rând familiarizaţi cu trusele de experimente de către specialişti ai Institutului de predare a chimiei din cadrul Universităţii Frankfurt/Main, ZLN şi Universitatea din Dortmund.

Continental este membru al Wissensfabrik  (Fabricii de Ştiinţă) din iunie 2010.

Copii de la cele două şcoli, de acum partenere cu ContiTech,au făcut câte o demonstraţie practică cu trusele primite de la firma gazdă.

redactia

comentarii

de doinita la 30 martie 2011 - 08:51

da de cand ii georgescu doar adjunct la casa de cultura?de ce nu spuneti nimic sau nui voie sa stim?o fost prea roman si le statea in gat ca nu au un ungur asa bun ca el?viermii sa le manance foita la tati citi is la udmrul lor.rusine sa le fie si tat lor le trebe drepturi!!!!!!!!!!

de izdu la 11 iunie 2012 - 17:33

uuups! d-na NU STIU nu este in poze?

Lasati un comentariu