Rabla” pentru telefoane – Vezi cum te poţi debarasa de un mobil vechi

• publicat la: 2 martie 2011
Rabla” pentru telefoane – Vezi cum te poţi debarasa de un mobil vechi

Dacă ai un telefon mobil mai vechi şi vrei să il schimbi cu unul de ultima generatie, poţi să te foloseşti de programul „buy back” introdus de companiile de telefonie mobilă. În plus , te poţi lăuda că eşti „eco”.

Suma pe care o primeşti la programul „Rabla” pentru telefoane diferă de la o companie la alta şi ţine de starea în care se află produsul dat la schimb, scrieZiare.com

La Orange, condiţiile ca în schimbul telefoanelor vechi să primeşti un discount pentru unul nou sunt: tastatura completă şi functională, baterie inclusă, ecran funcţional şi comenzile închis/deschis ale telefonul să funcţioneze. Cuponul de reducere va fi folosit la achiziţia oricărui produs din magazinele Orange Shop. Termenul de valabilitate a cuponului de reducere este de 15 zile calendaristice de la data emiterii acestuia în magazinul în care a fost predat telefonul.

Reducerea poate fi utilizată atat în magazinele Orange Shop, cât şi în magazinele partenere ale Orange. Regulamentul prevede ca achiziţia produsului pentru care ai folosit cumponul se face împreună cu un abonament de voce sau date încheiat pe o durată contractuală de minim 24 de luni, iar acesta să fie de minim 8 euro (TVA inclus).

La achiziţionarea unui produs, un client poate folosi un singur cupon special de reducere. În cadrul magazinelor partenere Orange, clienţii vor putea achiziţiona doar telefoane, laptopuri sau modemuri. Fiecare client Orange are dreptul să predea un număr de maximum 5 telefoane într-un an calendaristic.

Cât primeşti pentru un telefon vechi de la Orange?

De exemplu, pentru un telefon Samsung c5130 dat la „Rabla”, primeşti un discount de 12 euro. Daca ai un telefon Sony Ericsson K770 de care vrei să te debarasezi, il poţi duce la Orange, unde vei primi 10 euro reducere pentru următorul telefon achiziţionat.

Pentru un Motorola model ZN 50 primeşti 16 euro. În schimb, dacă ai un Nokia 95, poţi primi până 35 de euro reducere dacă telefonul este încă în stare funcţională, potrivit calculatorului de pe site-ul Orange.

„Rabla” pentru telefoane şi la Internity

Dacă te duci cu telefonul mobil vechi în magazinele Internity, ţi se poate oferi în schimbul lui un discount la cumpărarea unui telefon sau a unui accesoriu nou după ce i se evaluează starea şi funcţionalităţile.

În schimb, poţi alege oricare telefon mobil cu sau fără conectare sau cu prelungirea contractului Cosmote. De asemenea, poţi alege orice accesoriu doreşti, se arată în regulamentul Internity.

Dacă vrei să beneficiezi de programul „buy back”, primul pas este să îi ceri consilierului de vânzări o evaluare gratuită a telefonului tău mobil şi afli discountul pe care îl primeşti.

Discountul se calculează ţinând cont de câteva criterii de evaluare a aparatului, cum ar fi modelul telefonului, condiţia externă a telefonului (carcasa este în stare bună), dacă ecranul şi tastatura sunt funcţionale şi se verifică prezenţa încărcătorului şi a acumulatorului şi starea de funcţionare a telefonului (telefonul poate fi pornit).

Telefoanele în stare de funcţionare sunt recondiţionate şi trimise spre reutilizare în ţări aflate în curs de dezvoltare.

Ziare.com

Lasati un comentariu