Severin s-a autosuspendat dar rămâne agăţat

• publicat la: 22 martie 2011
Severin s-a autosuspendat dar rămâne agăţat

Europarlamentarul PSD Adrian Severin, aflat în centrul celui mai mare scandal de corupţie din Parlamentul European nu vrea să renunţe la „caşcaval“ şi pace. Severin a refuzat ieri seară solicitarea şefului grupului socaliştilor europeni Martin Schultz de a demisiona. Liderii de la Bruxelles aşteptau din partea europarlamentarului român să facă acelaşi gest de onoare ca şi ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în acelaşi scandal dar acesta se agaţă de mandatul de europarlamentar. El a renunţat însă la calitatea de membru al grupului socialist şi şi-a pierdut totodată şi funcţia de vicepreşedinte al grupului, anunţă EVENIMENTUL ZILEI.

ANTENA3 aminteşte că europarlamentarul sloven Zoran Thaler şi-a anunţat ieri demisia din PE, în timp ce conservatorul austriac Ernts Strasser demisionase încă de duminică din toate fucţiile politice. Martin Schulz, liderul socialiştilor europeni, a afirmat luni, la Bruxelles, că aşteaptă ca Adrian Severin să-şi prezinte demisia din Parlamentul European după scandalul în care a fost implicat şi care „afectează credibilitatea instituţiei europene“, susţine ADEVĂRUL. „Martin Schultz îi va cere lui Adrian Severin să demisioneze din funcţia de europarlamentar, să îşi depună mandatul, asemenea celorlalţi doi eurodeputaţi“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Armin Machmer.„Dacă nu îşi va prezenta demisia, va începe o procedură de excludere a acestuia din grup (n.r. din grupul S&D)“, a adăugat el.

Între timp Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat în cazul lui Severin, pe care publicaţia The Sunday Times îl acuză, printr-o anchetă, că ar fi cerut 12,000 de euro mită ca să promoveze un amendament în sprijinul mediului de afaceri. ROMÂNIA LIBERĂ susţine că jurnaliştii britanici au mai scris că Severin ar fi fost de acord să primească 100.000 de euro pentru a face parte dintr-o echipă de consultanţă. Fără a face neapărat o legătură directă, trebuie spus că, făcând o comparaţie, declaraţia de avere depusă de eurodeputatul român la sfârşitul anului trecut e mult mai consistentă decât cea depusă în urmă cu doi ani. În declaraţia depusă în octombrie 2010, în conturile, depozitele bancare şi fondurile de investiţii Severin are în jur de 920.000 de euro.

Mai mult CURENTUL îl acuză pe Adrian Severin de fals în declaraţia de avere, după ce a sesizat diferenţe între averile declarate la Bucureşti şi la Bruxelles. Şi deşi DNA s-a sesizat, PSD mai aşteaptă, constată ROMÂNIA LIBERĂ, iar Severin lansează acuzaţii puerile la adresa jurnaliştilor britanici. Văzând însă că nu vrea să renunţe la mandat, Victor Ponta i-a cerut înaintea şedinţei Biroului Permanent PSD să se autosuspende din funcţia de vicepreşedinte. Iar surse din conducerea PSD, citate de EVENIMENTUl ZILEI, susţin că Severin va fi exclus din partid. Şi astfel, constată NAŢIONAL, Severin a devenit persona non grata şi la partid, şi la Bruxelles! El ţine însă cu dinţii de fotoliul de europarlamentar pentru că, aşa cum aminteşte ADEVĂRUL, mai are doi ani şi trei luni de mandat, răstimp în care primeşte o indemnizaţie lunară de 7.000 de euro.

sursa  ziare.ro

Lasati un comentariu