Ziua Mondială a Apei marcată şi la Carei

• publicat la: 22 martie 2011
Ziua Mondială a Apei marcată şi la Carei

Copiii din Carei nu au uitat nici în acest an să sărbătorească Ziua Mondială a Apei. Mare forfotă şi pregătire la GPP nr 2 Carei , unde prescolarii din grupa pregătitoare alături de educatoarele Ceteraş Eva şi Pozman Andrea, au aşteptat cu nerăbdare sosirea elevilor de la Liceul Teoretic Carei, membrii ai Clubului  PRO TERRA, însoţiţi de prof. Menţiu Gabriela. Aceştia au adus cu ei un mini laborator , au analizat calitatea apei adusă de copiii preşcolari de acasă.

Cei mari le-au arătat cum se fac diverse experimente şi i-au implicat şi pe cei mici în realizarea lor.

Dar preşcolarii nu s-au mulţumit numai cu atât. Îmbrăcaţi cu pelerine albastre, ce simbolizează apa, ei au pornit spre Parcul Dendrologic unde s-au întâlnit cu elevii de la Şcoala generală nr 1 , clasa a IV-a C, însoţiţi de inv. Pop Daniela şi prof. Hendea Dorina.

Fiecare şcolar a luat sub aripă câte-un copilaş preşcolar şi împreună au lansat bărcuţe de hârtie la fântâna arteziană din incinta parcului. Dar această zi nu s-a putut încheia doar aşa. Toţi copiii au fost foarte încântaţi şi alături de noii prieteni au pornit în centrul oraşului împărţind pliante despre importanţa apei, tuturor trecătorilor.

Bucuroşi de realizările din această zi, copiii vă transmit mesajul lor:

„APA NU ESTE DOAR UN LICHID OARECARE, EA ÎNSEAMNĂ VIAŢA!”

Motto :

,, Apă , tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însuşi viaţa ; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ,

tu eşti cea mai delicată, cea mai pură, tu eşti sufletul Pământului

Antoine de Saint – Exupery

În fiecare an, la data de 22 martie se celebrează Ziua Mondială a Apei.De ce are apa nevoie de protecţie?

Este o resursã care nu numai cã serveşte nevoilor primare ale populatiilor umane, dar este si cheia pentru dezvoltarea si în particular pentru generarea si mentinerea sãnãtãtii prin agriculturã, pescuit, generarea de electricitate, industrie, transport, turism etc. În acelasi timp apa este vitalã si pentru toate ecosistemele de pe glob. Cu toate acestea, faptele aratã cã ne confruntãm cu o crizã mondialã a apei.

CU   TOŢII   SUNTEM   RĂSPUNZĂTORI DE   VIITORUL   PLANETEI !

redactia

comentarii

de cititoare la 22 martie 2011 - 19:39

ar fi trebuit sa se faca probe si la apa de la robinetele nostre din apartamente.noi suntem dispusi sa lasam pe elevi sa intre la noi si sa ia apa de la chiuveta sa vedem si noi ce rezultat este.
felicitari pentru aceasta frumoasa activitate!

de denisa la 26 martie 2011 - 16:01

felicitarii copii

de denisa la 26 martie 2011 - 16:02

felicitarii copii si doamnelor invatatoare , scoala gen nr 1

Lasati un comentariu