Acţiuni ecologice ale elevilor careieni

• publicat la: 1 aprilie 2011
Acţiuni ecologice ale elevilor careieni

In cursul zilei de vineri, elevi ai claselor a IX-a A şi F si a XII-a F de la Liceul Teoretic Carei au  fost prezenţi in parcul din centrul  oraşului pentru a planta doi puieţi de arbori.Elevii au fost insotiti de directorii Zsido Sandor şi Alina Iacobuţ, de profesorii Rusu Codruţa, Erdei Anitta, Menţiu Gabriela şi Madai Lucian  .

In incinta parcului, Karacsonyi Karol  a prezentat valoarea ecologică a celor două specii de arbori ,specificând aria lor de răspândire pe glob, modalitatea de redescoperire a arborelui mamut in China unde s-a crezut dispărut şi importanţa fosilelor acestui arbore.

Elevii au pus intrebări legate de originea şi valoarea speciilor şi  au promis să monitorizeze aceşti arbori in perioada care va urma.

Arborii plantaţi aparţin sunt un  cedru atlantic cu frunze albastre şi un arbore  mamut  ambii aparţinând speciei coniferelor.

Multi dintre elevii prezenţi sunt  membrii ai clubului ecologic Pro Terra al cărui principal obiectiv  este popularizarea şi ocrotirea speciilor valoroase de arbori autohtoni şi nu numai.

Pentru protejarea exemplarelor plantate,administraţia locală va inchide parcul intre orele 22,00 si 6,oo iar in timpul zilei acesta va fi supravegheat de trei poliţişti comunitari.

redactia

comentarii

de remarca la 2 aprilie 2011 - 15:22

elevii cu actiunile ecologice iar langa castel plin de masinute care mai decare mai ecologice.oare aduc cu ele materialele de constructie?

de ionut la 5 aprilie 2011 - 06:32

pe cand si in parcul udmrului asemenea actiuni?acolo de ce nu se taie nici un copac ca sunt destui care stau sa cada?acolo nu au biolog ca sa studieze copacii?aia nu sunt de esente nobile si nu sunt buni la fabrica de mobila,nu?

Lasati un comentariu