Consultare pentru IMM-uri privind soluţionarea alternativă a litigiilor (MAS)

• publicat la: 12 aprilie 2011
Consultare pentru IMM-uri privind soluţionarea alternativă a litigiilor (MAS)

Centrul de Transfer Tehnologic  (CENTI), din cadrul Institutultului de Cercetări pentru Instrumentație Analitică (ICIA) Cluj-Napoca, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Cluj, organizează panelul nr. 2 în cadrul activităților proiectului RO-SMEP- Panels – a two way communication RO-EU. Tema acestuia este “Consultare pentru IMM-uri privind soluţionarea alternativă a litigiilor (MAS)” .

Panelul se va desfășura în 14 aprilie, începând cu ora 12:00, în sala de conferințe a institutului ICIA – CENTI (str. Donath, nr. 67, Cluj-Napoca).

Rolul acestuia constă în informarea IMM-urilor despre mecanismele alternative de soluţionare a litigiilor (MAS) şi în colectarea de date pentru Comisia Europeană, prin completarea unui chestionar.

Mecanismele alternative de soluţionare a litigiilor se referă la toate procedurile de soluţionare a litigiilor, care operează în afara procesului judiciar. Acestea includ proceduri precum mediere, arbitraj, conciliere, consilii responsabile de reclamaţiile consumatorilor.

MAS vor fi prezentate de invitaţii din cadrul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj.

Comisia Europeană examinează în prezent funcţionarea MAS in Europa şi urmăreşte cunoaşterea poziţiei IMM-urilor vis a vis de această alternativă de rezolvare a litigiilor cu consumatorii. Comisia va lua în considerare opiniile întreprinderilor în elaborarea politicilor viitoare privind MAS, astfel încât acestea să răspundă nevoilor întreprinderilor.

Cei interesaţi se pot înscrie la acest eveniment prin telefon (0264-420-590) sau pe site-ul CENTI (www.centi.ro). Participarea este gratuită.

redactia

Lasati un comentariu